Dacia Duster

Scancoverytrail - De laatste loodjes

15-01-2011
RichardMCV
Evenement
0

ScancoveryTrail 2011Gisteren zijn de deelnemers vertrokken vanuit het hotel Meyergarden, Fridtjof Nansens Gate 28, Mo iRana in Noorwegen voor de laatste rit van ongeveer 2200km terug naar huis. Ondertussen is via de gastenboeken van de officiele scancoverysite en die van de deelnemers gebleken dat er onderweg wel het één en ander gebeurd is onderweg.

Auto's zijn vast komen te zitten, sommigen hebben schade, er zijn flink wat bekeuringen uitgedeeld in diverse landen (terecht danwel onterecht maar discussieren met de politie heeft geen zin).

De rijders zijn LIVE te volgen via het Track & trace systeem van V-Tron. Dat heeft de Noorse politie ook ondekt; ze gebruikt het als een hulpmiddel om rijders te pakken! Ook was te zien via dit systeem dat de deelnemers bij het hotel stonden. Waarop de politie besloot een alchohol-controle te houden!

team28 ruikt het thuishonkDe teams kunnen zelf de terugweg kiezen en zijn dus niet gebonden aan coordinaten. Dat blijkt ook wel uit de routekaart; een aantal teams hebben besloten om de weg te vervolgen via Denemarken en zodoende de veerboot te vermijden. Het betekent wel dat er meer kilometers gereden wordt maar je hoeft niet te wachten bij de veerboot. Team 28 (bmw 118d) heeft dat ook gedacht en rijdt ondertussen op duits grondgebied. En het lijkt erop dat ze het thuishonk "ruiken", zie afbeelding. Bij de veerboot wordt het steeds drukker met teams die staan te wachten.

Team 06 en RC1 liggen ruim voor op de rest; op moment van schrijven (9:00) rijdt team 06 bij Bremen en team RC1 bij Hannover. De overige teams hebben Duitsland net bereikt danwel staan te wachten op de veerboot. Voor team 06 betekent dat het nog zo'n 300 km rijden is naar het eindpunt in Beek; dus rond de middag zullen ze de toerrit achter de rug hebben. Hiermee wordt een tocht van ruim 7500 km afgesloten.

Wie de deelnemers vanmiddag wil verwelkomen kan zich naar het volgende adres begeven:

Zalencentrum 't Heuveltje, St Jansgildestraat 27, 7037 CA, beek (gemeente Montferland, Gelderland). Hier wordt rond 16:00 uur de prijs-uitreiking gehouden.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota