Dacia Duster

Schenk uw oude of kapotte mobieltje aan Stichting Opkikker!

21-01-2011
Joost
Overig
0

Stichting OpkikkerIn september 2010 ontving ik van mijn achterneef Casper Bolkenbaas, zoon van ons lid Wim Bolkenbaas, een mailtje waarin hij vertelde het leuk te vinden om als ambassadeur van de Stichting Opkikker eens een activiteit te mogen organiseren voor deze stichting, die afgelopen jaar haar 15-jarig bestaan heeft gevierd en die leuke dagen, zogeheten "Opkikkerdagen" organiseert voor gezinnen met chronisch en langdurig zieke kinderen. Casper is zelf een chronisch ziek kind en heeft net als zijn oudere broer Olaf PCD.

Dit staat voor Primaire Ciliaire Dyskinesie, een afwijking aan de trilharen in de luchtwegen waardoor hij extra vatbaar is voor luchtweginfecties. Met enige regelmaat loopt hij een longontsteking op, maar zijn lichaam herkent dat niet. Hij voelt zich niet ziek, heeft geen koorts en blijft doorlopen. En dat is natuurlijk niet goed. Het is een erfelijke ziekte, ook zijn moeder en oma hebben het. Een belangrijk middel voor de Stichting Opkikker om geld binnen te halen om dergelijke "Opkikkerdagen" te kunnen blijven verzorgen is het inzamelen van mobiele telefoons. Stichting Opkikker ontvangt voor ieder mobieltje (mag gerust kapot zijn) 3,50 euro. In 2010 werden liefst 53.000 mobiele telefoons ontvangen. Ook in 2011 zet de Stichting deze inzamelingsactie voort.

ingezamelde telefoons

Binnen het bestuur van Dacia Club Nederland hebben we de mail van Casper besproken en we hebben besloten om dit jaar in ieder geval 1 activiteit te verbinden aan het steunen van de Stichting Opkikker en wel onze puzzelrit met barbecue op zondag 25 september. Hierover volgt te zijner tijd meer informatie. Wel kunnen we uiteraard al beginnen met het inzamelen van oude of kapotte mobieltjes. Op onze ledenvergadering van zondag 23 januari zal al een speciale doos staan, waar deze mobieltjes in gedeponeerd kunnen worden. Dus komt u naar de vergadering, breng dan uw oude mobieltjes mee. Op de landelijke Dacia fandag zullen wij ook met een stand aanwezig zijn en ook dan zijn mobieltjes uiteraard van harte welkom.

We weten allemaal hoe belangrijk gezondheid in het leven is en hoe fijn het kan zijn om langdurig zieke kinderen een leuke dag te bezorgen. Daar zorgt de Stichting Opkikker voor en wij willen hen daarbij graag bij helpen. Dus gooi uw oude of kapotte mobieltjes niet weg, maar lever ze bij ons in. Opsturen mag ook, dan graag naar het volgende adres: Kastanjegaard 9, 5051 XS Goirle. Meer informatie over de Stichting Opkikker is te vinden op de website. Bij voorbaat dank voor uw medewerking!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.