Dacia Duster

Te weinig bagageruimte in je Dacia?

04-09-2011
RichardMCV
Overig
0

een dacia met dakkofferDacia staat vooral bekend om 2 zaken: betaalbaarheid EN ruimte! Zo biedt de sedan (helaas niet meer leverbaar in Nederland) al een laadruimte van 510 liter. De Sandero heeft een standaard laadruimte van  320 liter die uit te breiden is naar 1200 liter als je de achterbank plat legt. De SUV van Dacia heeft standaard 475 liter bagageruimte (dat is 35 liter minder dan bij de sedan; maximaal kan dit 1636 liter worden als je de bank plat gooit. De MCV heeft 200 liter ruimte in de 7 persoons uitvoering, 700 liter bij de 5 zitter en 2350 liter als je de bank plat gooit. De VAN spant de kroon met maar liefst 2500 liter.

En toch... Soms heb je dan nog niet voldoende begageruimte. Meestal bij een vakantie. De auto wordt dan volgepakt om vervolgens af te reizen naar de vakantiebestemming. Je ziet dan ook steeds meer de dak-koffer in het straatbeeld verschijnen. En ja, ook bij Dacia.

Zo heb ik natuurlijk altijd het fototoestel bij me om zaken die met Dacia te maken hebben op de foto te kunnen zetten. Zo ook tijdens mijn vakantie in Frankrijk. De eerste volgepakte Dacia was een sedan. Voorzien van een grote fietsendrager en dakdragers met tent EN een Dakkoffer. Dus 510 liter was niet genoeg op vakantie.

De tweede Dacia was een Nederlandse MCV die geparkeerd stond bij het zelfde hotel als waar ik mijn overnachting heb genoten, bij Dijon in een Comfort-hotel (misschien wel een bezoeker van hier?). Als je een MCV in 7-zits uitvoering hebt EN ook als zodanig gebruikt dan heb je wel snel laadruimte te weinig.

De Derde Dacia was een Duster met Dakkoffer. Daarvan heb ik er behoorlijk veel gezien. In Frankrijk zie je Dacia's in grote aantallen dus ik heb ze niet eens meer allemaal op de foto geprobeerd te krijgen.

Met een dakkoffer kun je natuurlijk wel meer meenemen. Echter je Daklast is maximaal 80 kg dus ook het gewicht van de dakdragers en de dakkoffer tellen mee voor dit gewicht.

Update: Naar aanleiding van bovenstaand artikel heeft de familie Overduin een 2-tal foto's gestuurd van hun MCV met dakkoffer; deze ziet u hieronder. Heeft u ook (vakantie)Dacia-foto's die u met ons wilt delen, aarzel niet en zet ze op de mail, eventueel voorzien van een verhaal (zie "contact" bovenaan deze site).


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.