Dacia Duster

Velgenwissel

16-03-2011
RichardMCV
Overig
0

Originele velg DaciaOp 22 februari verscheen hier een artikel over de Duster van Alain uit België. Een mooie Duster in Noir Nacré met een aantal extra's. Alain is weer een stapje verder gegaan en heeft de auto verder aan zijn smaak aangepast. Dit maal waren de originele lichtmetalen velgen aan de beurt.

Ondanks dat de originele lichtmetalen velgen niet lelijk zijn, klopt er ergens iets niet. Wie ze wel eens goed bekeken heeft ziet dat de draairichting van de spaken niet aan gepast is aan de rijrichting. Je moet dan namelijk 2 linkervelgen en 2 rechtervelgen hebben.

Alain heeft dit opgelost door velgen aan te schaffen waarvan de spaken wel recht staan zodat ze links en rechts er hetzelfde uitzien.

De nieuwe velgen zijn in dezelfde maat gekozen als de originele velg zodat dezelfde banden gebruikt kunnen worden. Bij deze Duster zijn banden van Continental gemonteerd in de maat 215/65-16.

Het resultaat zie je hieronder:

[image=collection,2011,duster-velg-origineel,full]duster-velg-origineel.jpg[/image]

[image=collection,2011,duster-velg-elders,full]duster-velg-elders.jpg[/image]

Hoewel de velgen keuze natuurlijk zeer persoonlijk is, vind ik deze niet misstaan bij de Duster. Het geeft de auto toch weer een heel ander aanzien.

Ben benieuwd of Alain nog meer zaken gaat veranderen....


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.