Dacia Duster

Winterbanden verplicht

18-12-2011
RichardMCV
Overig
0

winterbanden verplicht De laatse dagen is er al wat (natte) sneeuw gevallen. Het item "winterbanden" is dan natuurlijk weer gesprek van de dag. De één vind het maar niets en geldverspilling, de ander wil niet meer zonder. Ook in het Europees Parlement is hierover gesproken.

Er is een nieuw rapport verschenen van de Commissie Transport en Toerisme van het Europees Parlement. Dit rapport heeft betrekking op de verkeersveiligheid in Europa. Het bevat aanbevelingen om de verkeersveiligheid in Europa te verbeteren. Zo zou er volgens de Commissie Transport en Toerisme een winterbandenplicht moeten komen voor alle lidstaten waar de omstandigheden deze plicht vereisen.

Aanbevelingen voor bevordering verkeersveiligheid

In het rapport komen naast de winterbandenplicht ook andere aanbevelingen naar voren die de verkeersveiligheid zouden moeten verbeteren. Een aantal van deze aanbevelingen zijn bijvoorbeeld de invoering van een bandenspanningcontrolesysteem (TPMS) en een APK die niet alleen de mechanische, elektronische veiligheidssystemen van auto's, bussen en vrachtwagens beoordeelt.

Chauffeurstrainingen en voorlichting

Naast deze aanbevelingen die het Europese Parlement graag wilt invoeren, zijn er ook een aantal voorstellen gedaan. Zo zijn er voorstellen voor de invoering van chauffeurstrainingen (rijvaardigheid en milieu), voorlichting over onderhoud (waaronder banden) en gezondheid (medische en optische controles). De Commissie Transport en Toerisme heeft als streven om het totaal aantal verkeersdoden in de tijdsperiode tot 2020 met 50 procent te verminderen en het aantal zwaargewonde verkeersslachtoffers met 40 procent in te perken.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.