Dacia Duster

Winterbandentijd

19-10-2011
RichardMCV
Overig
0

winterbandentijdHet is weer tijd voor winterbanden. Langzaam aan zakt de temperatuur weer vaker onder de welbekende grens van 7 graden. Via diverse onderzoeken is aangetoond dat bij temperaturen van 7 graden en lager de winterband beter presteert dan de zomerband.

Een andere keuze zou de vierseizoenenband kunnen zijn. Echter, zoals de naam al aangeeft, is deze band het hele jaar door te gebruiken. Dat betekent automatisch dat deze een compromis is tussen bepaalde eigenschappen. En hoewel dit type band behoorlijk goed is zal deze op specifieke kwaliteiten voor de zomer of winter toch iets minder presteren dan een specifieke zomer of winterband.

Op de site van de ANWB vind je hierover ook veel informatie, inclusief testen van diverse banden. Helaas zit de bandenmaat van "onze" Dacia niet bij de bandentest van 2011.

De Dacia's zijn met de volgende bandenmaten uitgerust af fabriek:

  • De Duster heeft als standaard bandenmaat : 215 / 65 / 16  M+S
  • De MCV heeft als standaard bandenmaat: 185 / 65 / 15 
  • De Pickup heeft als standaard bandenmaat: 185 / 65 / 15
  • De VAN heeft als standaard bandenmaat: 185 / 65 / 15
  • De Sandero heeft als standaard bandenmaat: 185 / 65 / 15
  • De Stepway heeft als standaard bandenmaat: 195 / 55 / 16
  • De Sedan heeft als standaard bandenmaat: 185 / 65 / 15

Steeds meer landen stellen winterbanden verplicht. Niet alleen voor de eigen inwoners maar voor een ieder die van het wegennet gebruik maakt. Daarnaast kunnen er diverse regels gelden die per land verschillen.

Daarom kwam Karin met een link naar een website waar een keurige tabel vermeld staat met deze regels (Bedankt Karin!). Op de website: www.winterbanden365.nl vind je bovenaan de mogelijkheid om naar een pagina te gaan waar deze tabel staat.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.