Dacia Duster

Aantal Dacia-varianten wordt verminderd

07-08-2012
RichardMCV
Overig
0

Al sinds 8 jaar timmert Dacia ondertussen aan de weg. Begonnen met de Logan Sedan, om daarna verder uit te breiden met de Logan MCV. Vervolgens zag de Sandero het levenslicht met kort daarop de Stepway-variant van de Sandero.

De Logan serie werd nog verder uitgebreid met de VAN-uitvoering van de MCV en er volgde een pickup. De Duster kwam daar weer achteraan waarmee het aantal modellen dus al op 7 kwam te staan. Zeer recent zijn daar de Lodgy en de Dokker bij gekomen.

De Logan Pickup en de Logan VAN zijn beiden geen hardlopers geweest, oftewel er zijn geen grote aantallen van verkocht.

De Logan Sedan is hier al een tijdje verdwenen van het toneel (maar komt wellicht terug nu er een nieuwe versie komt); de VAN en Pickup zijn ook al een paar maanden niet meer te bestellen met uitzondering van voorraad-auto’s. De Logan MCV is nu nog leverbaar maar het aantal versies is al beperkter geworden wat motor-varianten betreft.

Nu binnenkort de Lodgy volop geleverd gaat worden zal naar verwachting de vraag naar de MCV helemaal stilvallen. Daarbij is de Lodgy een waardige opvolger van de MCV dus er is ook geen noodzaak meer om deze nog langer te handhaven.

Hiermeer wordt (voorlopig) het aantal modellen terug gebracht tot de volgende:

  • Logan Sedan (niet in NL)
  • Sandero (en natuurlijk de Stepway-variant)
  • De Duster
  • De Lodgy
  • De Dokker
wellicht komt hier nog een stadsauto bij. Afbeelding

Deze aankondiging is gemaakt tijdens een persconferentie in Oostenrijk waar de journalisten de Dokker en de Dokker-VAN konden bekijken. De Dokker-familie neemt het stokje over van de Logan-familie; zelfs een nieuwe pcickup als afgeleide van de Dokker gaat er komen aldus Renault.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.