Dacia Duster

Autosalon van Parijs 2012 weer belangrijk voor Dacia

22-04-2012
RichardMCV
Autoshow
0

Dacia op AutosalonOnlangs ben ik nog even op bezoek geweest in Genéve om het publieksdebuut van de nieuwe Dacia Lodgy te bekijken. Ook de Duster Delsey was daar te bewonderen.

Maar daar blijft het niet bij; Dacia zit namelijk niet stil. Over een paar maanden is er alweer een nieuwe autoshow waar Dacia ook weer present zal zijn.

De verwachting is dat Dacia daar met minstens 2 nieuwe modellen aanwezig zal zijn. En nee, dan bedoel ik niet de vrouwelijke modellen die de auto's vergezellen. Het eerste model zal de Dacia-versie van de Renault Kangoo zijn. Deze zal de naam "Dokker" dragen ( deze naam is al gesignaleerd op originele documenten).

Het tweede model zal de opvolger van de huidige Logan Sedan zijn. Dit is het eerste model dat van de hand van hoofdontwerper Laurens van den Acker is. Hij was voorheen werkzaam bij Mazda maar is alweer een tijd geleden over gestapt naar Renault. De nieuwe sedan zal vanaf begin 2013 te koop zijn; of deze ook in Nederland zal verschijnen is nog maar de vraag; Nederland is namelijk niet echt een land waar je veel sedans (van welk merk dan ook) ziet rondrijden. De huidige Logan Sedan is immers ook al een hele tijd niet meer leverbaar in Nederland.

Ook de nieuwe Sandero en de tweede generatie van de Logan MCV zullen al vrij snel in 2013 het levenslicht aanschouwen. Of deze tweede generatie dezelfde naam gaat houden is officieel nog niets bekend. De Nederlandse importeur zegt nog van niets te weten. In Duitsland is men minder terughoudend met informatie; Daar wordt verteld dat deze onder de Sandero-naam op de markt komt.

De autosalon van Parijs wordt gehouden van 29 september tot en met  14 oktober.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.