Dacia Duster

Autoweek-reportage door Daciast Jurgen

30-09-2012
Mike
Overig
0

jurgen4autosoverzichtVan Daciast Jurgen kregen we een ingezonden stuk over zijn reportage voor Autoweek. Naar aanleiding van zijn review is hij uitgenodigd om deel te nemen hieraan. Wil je het hele artikel lezen, koop dan deze week Autoweek 39 (26 sept - 3 okt). Lees vooral ook eens de zeer uitgebreide review van Jurgen op de Autoweek site!

Al sinds de aanschaf van mijn Dacia Logan MCV in 2008 houd ik netjes een review bij op de AutoWeek site. Hierbij schrijf ik over de kosten en het rijgenot van mijn Daas. Op basis van deze review ben ik benaderd door AutoWeek om mee te werken aan een reportage.

Op 5 september was het dan zover. Bij mijn huis werd ik opgepikt door de redacteur (Roland Tameling, de fotograaf en een hulp. Ze hadden de nieuwe Dacia Lodgy 1.5 DCI, 2e hands VW Touran 1.6D en een 2e hands Renault Espace 3.0 V6 D bij zich. Alle drie de auto's hadden ongeveer de zelfde waarde.

Het doel van deze dag was rijden met alle drie de auto's. Op basis van mijn bevindingen moest ik beantwoorden of ik voor de Lodgy, VW of Renault zou gaan. Laatste keuze was nog even verder rijden met mijn eigen auto.

Ik mocht zelf de foto locatie uitzoeken. Eenmaal aangekomen begonnen we met het maken van foto's. Tijdens het maken van de foto's konden we gelijk de veelzijdigheid van de auto's testen. Daarna een stuk sturen met de auto's en het maken van wat actie foto's. Tussendoor nog even een heerlijke lunch op kosten van AutoWeek. Tussendoor en tijdens de lunch nam men een soort van interview af.

Wat was uiteindelijk mijn keuze? Eerlijk is eerlijk als je in de VW Touran stapt dan trek je de auto als het ware aan. Goede stoelen, materiaal keuze en een heerlijke motor. Maar de prijs ligt ook gelijk 12.000 euro hoger. De Renault Espace is een heerlijke reis auto. Maar niet te betalen natuurlijk als je kijkt naar zijn nieuwwaarde. De Lodgy is een hele vooruitgang als ik kijk naar mijn eigen MCV. Betere materiaal keuze, heerlijke motor en veel betere ergonomie. Maar Dacia, waar is in vredesnaam de cruisecontrol bij de diesel!! Als je gaat voor de zakelijke markt dan sla je de plank mis door geen cruisecontrol te plaatsen.

Wat ga ik halen in de toekomst? Natuurlijk blijf ik Dacia trouw! Waarom? De kosten van onderhoud, garantieafhandeling en de aanschafkosten spelen hier een grote rol bij. Lees gerust eens de reviews van de VW en Espace rijders. Als Dacia rijder krijg je daar echt kippenvel van.

Jurgen bij zijn eigen Dacia

[image=collection,2012,Welke moet je nou kiezen?,full]jurgenwelkekiezen.jpg[/image]

De Lodgy biedt ontzettend veel

Ook binnenin is er voldoende ruimte

[image=collection,2012,De twee Dacia's gebroederlijk naast elkaar,full]jurgen2xdacia.jpg[/image]

jurgendaciast

Dat Jurgen Daciast blijft, staat in ieder geval vast.

Met dank aan fotograaf Pieter E. Kamp voor het ter beschikking stellen van de foto's!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.