Dacia Duster

Creativiteit kent geen grenzen

14-07-2012
RichardMCV
Overig
0

CreativiteitZoals jullie al eerder hebben kunnen zien en lezen, is de bak voor de versterker, filters en natuurlijk het logo al in een vergevorderd stadium. Hij ligt zelfs al achter in de laadruimte en het is de bedoeling dat hij er niet eerder weer uitkomt dan wanneer de auto weggaat.

Als de afdek-klep open staat dan is het blauwe Dacia-logo mooi zichtbaar. Ik vond het echter ook wel mooi om iets te gaan doen met de bekleding in de laadruimte. Daarom heb ik een ideetje "geleend" van het Tazteam en dit aangepast naar eigen situatie. Tazteam heeft de laadruimte van de Sandero ook opnieuw ingericht en daarbij hun naam in losse letters opgeplakt en deze vervolgens bekleed waardoor een heel mooi geheel ontstond in reliëf.

Ik heb de bak achterin bekleed met losse tapijttegels in antraciet en heb het idee opgevat om de naam Dacia hier in aan te brengen in een lichtere kleur. Nou kon ik natuurlijk deze naam op papier printen maar ik heb niet het juiste lettertype. Daarvoor moest een oplossing gezocht worden.

Hiervoor heb ik een foto gebruikt van het logo dat ik in de auto geplaatst heb. Deze foto heb ik vervolgens op het scherm gezet, de letters 1 voor 1 op het scherm vergroot, een A4 tegen het scherm gehouden en met een heel zacht potlood de letters overgetrokken. Op deze manier had ik het juiste lettertype!

Na het uitknippen van deze letters heb ik ze overgenomen op een dunne plaat triplex. Deze letters heb ik daarna uitgezaagd en als mal gebruikt. Eerst maar even getest of ik op deze wijze netjes de letters kon snijden en dat ging goed. Dus eerst een set letters in grijs tapijt uitgesneden, vervolgens in de nieuwe bekleding van de laadbak hetzelfde gedaan. Nu kon ik de grijze letters terugzetten op de plaats van de zwarte letters. En ik moet zeggen dat ik best wel tevreden ben met het resultaat.

De foto's hieronder geven het resultaat weer; klik op een foto om deze te vergroten.

Hoewel ik dit nog niet eerder had gedaan is me dit toch meegevallen. De MCV is weer een stukje meer waard geworden...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.