Dacia Duster

Dacia Digitaal

21-02-2012
RichardMCV
Overig
0

Een Dacia is binnenkort ook te koop voor "luie" mensen. "lui?" vraag je je dan af? jazeker. Geheel in lijn met de huidige digitale wereld waarin je bijna alles vanuit je luie stoel kunt bestellen via internet gaat Dacia dit ook doen!

Een leuk initiatief. Toch heb ik een aantal kritische kanttekeningen. Veel mensen zoeken tegenwoordig eerst op internet naar informatie. Met de meeste informatie op zak gaat men naar de dealer voor net dat laatste zetje.

Maar hoe gaat het dan als je een auto in te ruilen hebt? Maak je daar dan digitale foto's van om deze ter beoordeling op te sturen? En een proefrit, is dat straks nog wel mogelijk? Daarnaast zijn er veel mensen die nog graag onderhandelen met de verkoper. Ik ken maar weinig mensen die een auto kopen vanuit een folder.

Een auto is toch best wel persoonlijk. Als ik naar mezelf kijk dan heb ik voordat ik mijn Dacia kocht vele proefritjes gemaakt. Van de Honda Jazz tot en met de Opel Zafira. Ik zou nooit tot een goed oordeel kunnen komen via internet. De zit achter het stuur, het zicht naar achteren, hoe soepel gedraagt de motor zich? allemaal vragen die je via een online store niet beantwoordt krijgt.

Alle modellen worden straks te koop aangeboden via de online store. Waar ik wel benieuwd naar ben: is het straks mogelijk om zelf je uitvoering samen te stellen?

Het officiele persbericht meld namelijk het volgende:

"Via de Dacia Online Store zijn alle modellen, uitvoeringen en kleuren van Dacia te bestellen. Klanten kunnen hun auto bovendien geheel naar wens laten uitrusten met diverse opties en accessoires".

Alleen als je zelf je auto kunt samenstellen dan zie ik een echte meerwaarde van de Online Store.Maar juist hier ligt een probleem. Wat zou er namelijk in de praktijk kunnen gebeuren? Een potentiële koper gaat bij een dealer een proefrit maken in een versie met de motor naar keuze. Bevalt hem of haar deze versie dan kan men deze via de digitale snelweg bestellen. En de dealer heeft het nakijken...

Vanaf 1 maart opent de Dacia Online Store haar deuren; via een beveiligde omgeving kan men dan hiertoe toegang verkrijgen en natuurlijk de auto betalen. Logische vraag die daaruit voortvloeit: moet de auto direct bij bestelling al betaald worden?

We zullen het binnenkort gaan zien. Hieronder volgt alvast een "teaser"...

Uw digitale dacia


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.