Dacia Duster

Dacia Dokker

13-02-2012
RichardMCV
Dacia Dokker
0

Dacia Dokker? ja, volgens de duitse website Auto.freenet.de wordt er in het geheim gewerkt aan een nieuw model in de fabriek in Tanger, Marokko. Op dit moment rolt daar alleen de Dacia Lodgy van de band. Het nieuwe model zal de naam DOKKER krijgen aldus de duitse website. Het model zal worden gebouwd op het platform van een Renault-versie, namelijk de Kangoo Express. Het nieuwe model zal vele aspecten van de Kangoo overnemen, zoals wat design betreft alsook de motor.

Deze utilitaire versie (bedrijfsuitvoering) zal worden getoond op de Paris Motor Show dit jaar. De prijs van dit model zal naar verwachting lager zijn dan de prijs van de Lodgy. Daarnaast zal de DOKKER meer "basic" worden uitgevoerd.

De fabriek in Tanger is nog maar kort geopend maar is momenteel primair bedoeld voor een drietal modellen specifiek voor de west-europese markt. Deze drie versies zouden dan de Lodgy moeten zijn in persoons-uitvoering en gesloten uitvoering; Later dit jaar volgt dan de DOKKER op basi van de Kangoo.

Dit verklaart ook meteen onderstaande foto: Deze basis lijkt veel op de Kangoo maar is aangetroffen in de nieuwe fabriek.

[image=collection,2012,dacia-dokker-in-de-nieuwe-fabriek-in-tanger-marokko,full]dacia-dokker-in-de-nieuwe-fabriek-in-tanger-marokko.jpg[/image]Als je goed naar de achterzijde kijkt dan is deze totaal anders dan de achterzijde van de Lodgy. De vormgeving van de achterruit komt namelijk niet overeen. Dit zou dus heel goed het derde model kunnen zijn waaraan gewerkt wordt in de nieuwe fabriek in tanger, Marokko.

 


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.