Dacia Duster

Dacia navigatiesysteem Media NAV updaten

12-08-2012
RichardMCV
Overig
0

De Lodgy is het eerste model dat uitgerust is met een navigatie-systeem in 2 DIN formaat. Het wegennet veranderd echter continu dus het systeem zal af en toe ook eens bijgewerkt moeten worden. Hiertoe is speciale software ontwikkeld. [p]Media NAV updatenMet deze software kun je het systeem updaten en beheren. Maar je kunt ook rechtstreeks software-updates aanschaffen via deze toolbox. [p]Het installeren van deze software is kinderspel; dit wijst zich vanzelf. Om de Toolbox te kunnen gaan gebruiken moet je echter eerst een USB-stick synchoniseren met het NAV systeem. Dit klinkt moeilijker dan het is; in werkelijkheid is dit secondenwerk.

  • Selecteer het NAVI menu
  • Selecteer Map Update
  • Selecteer Opties
  • Selecteer Update in het popupscherm
  • Selecteer "ja" om informatie van het media systeem over te zetten naar de stick

Nadat het kopieren klaar is, steek je de USB stick in de PC die met internet verbonden is en start vervolgens de Media Nav Toolbox. De rest wijst zich geheel vanzelf.

Deze software is overigens nog niet in het Nederlands, Duits en Engels staan wel bij de taalkeuze.

Opmerking:

Zoals je hierboven gelezen hebt, is voor het updaten van de software een USB-stick nodig. De officiele wegenkaart voor heel Europa die bedoeld is voor dit systeem is 1618 MB groot, dus een stick van 2GB zou ruim voldoende moeten zijn. Aangeraden wordt om deze stick exclusief voor het MediaNAV systeem te gebruiken. Je hoeft dan niet elke keer de info van het systeem eerst op de stick te zetten.

De laatste kaartuitgifte van Europa stamt uit het vierde kwartaal van 2011, deze is op moment van schrijven dus ruim een half jaar oud.

De volgende landen worden ondersteund: Andorra, Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Gibraltar, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Netherlands, Norway, Portugal, San Marino, Spain, Switzerland, Sweden, United Kingdom, Vatican City, Belarus, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Greece, Hungary, Latvia, Lithuania, Montenegro, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Ukraine, Russia and Iceland.

Bijna 13 miljoen km aan wegen staan op deze kaart; Het aantal Points of interest bedraagt maar liefst 4.730.386. Huisnummers worden ook ondersteund net als postcodes.

Overigens kost deze kaart-update 119 euro via de Dacia Nav Service. De meest gebruikte methoden voor het online betalen zijn: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Maestro, maar ook iDeal wordt ondersteund.

Opmerking: Vanwege het feit dat er eerst een soort "vingerprint" wordt gemaakt van het Media systeem is het niet mogelijk om een kaart op meerdere systemen te gebruiken. Bij het kopen van een update krijgt deze een code mee die gekoppeld is aan het systeem waarbij de USB-stick gebruikt is.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.