Dacia Duster

Daciamodellen op bezoek in Genéve deel 9

16-03-2012
RichardMCV
Autoshow
0

Op de stand van Dacia stond ook een opengewerkte versie van de nieuwe motor die in de Lodgy geleverd gaat worden. Hier was veel belangstelling voor. Het gaat hier om een motor van de nieuwste generatie. Mocht Dacia eerst altijd de "afdankertjes"hebben van Renault, nu krijgt ze ook de nieuwste motor die ook in de nieuwste renault's wordt gemonteerd. Het is een 1.2 liter motor (1197 cm3) die gekoppeld aan een vijfversnellingsbak een maximaal vermogen levert van 115 PK. De trekkracht van 190 Nm is beschikbaar over een breed toerental vanaf 2000 omw/min tot aan 4500 omw/min; 90% is al aanwezig vanaf 1500 omw/min. Hiermee is deze motor erg soepel en dynamisch. De sprint van 0 naar 100 kmh doet hij in 11,2 seconden; de maximale snelheid ligt op 179 km/h.

Graag had ik ook foto's gemaakt van de motorruimte van de Lodgy met deze motor erin maar dat kon helaas niet. De Lodgy op het ondertussen welbekende draaiplateau  was volgens het informatie-paaltje wel van deze motor voorzien maar de motorkap bleef dicht.

De andere Lodgy's mochten hun "mond" wel open doen maar hier lagen de 1.6 en de diesel in het vooronder.

Toch kan het best handig zijn om foto's te hebben van alle zijden van de motor. Wellicht wil je in de toekomst zelf iets repareren (na de garantie?) en kun je niet goed zien hoe een onderdeel vast zit. Wellicht kunnen onderstaande foto's daarbij helpen. (klik op de foto's voor een vergroting).

Opmerking: Voor de motorliefhebbers kan ik de foto's ook op nog groter formaat aanleveren zodat je deze desnoods op posterformaat zou kunnen printen. Het maximale formaat is 3648x2736. Gewoon even een mailtje sturen waarin duidelijk wordt aangegeven om welke foto(s) het gaat.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.