Dacia Duster

De Dacia Dokker is onthuld in Casablanca!

18-05-2012
RichardMCV
Evenement
0

Met het huidige aanbod van modellen zit Dacia al redelijk ruim in haar jasje. We kenden al de Logan Sedan (nieuwe versie komt eraan), de Sandero (ook hiervan komt een nieuwe versie, inclusief een stationwagon), de Duster als terreinbeul, de Logan MCV (zal langzaamaan verdwijnen), de Logan VAN en natuurlijk de Pickup. Recent is daar de Lodgy-MPV aan toegevoegd.

Deze nieuwe MPV is nog niet eens leverbaar of er worden alweer twee nieuwe modellen getoond die net als de Lodgy in Marokko geproduceerd gaan worden. We hebben het hier over de Dacia Dokker in persoonsuitvoering en als "busje".

Dacia onthulling

Deze nieuwe Dokker heeft de uiterlijke kenmerken van de Lodgy (voorzijde). Aan de achterzijde treffen we net als bij de MCV twee deuren aan die ongelijk verdeeld zijn. De Dokker is een stukje korter dan de Lodgy waardoor hij toch in een andere doelgroep past. Ook is de auto voorzien van één of twee schuifdeuren naar keuze!

Hiermee heeft Dacia een waardige concurrent voor de Kangoo op de weg gezet. Het is echter nog niet zeker dat deze versies ook naar Nederland komen. Struikelblok zou de CO2-uitstoot kunnen zijn, afhankelijk van de te leveren motoren.  Momenteel is een vragenronde gaande onder de dealers. Bij een positieve uitkomst staat de nieuwe MPV volgend jaar bij de dealers. Pas dan kan het merk uitsluitsel geven over de motorisering en prijzen. De Dokker zal worden geproduceerd in Marokko. De naam staat voor een dokwerker en is een verwijzing naar de ruimte en het gemak waarmee deze in- en uit te laden is.

Het modulaire interieur van de Dokker is ideaal  voor zowel het personenvervoer als het meenemen van grote ladingen; Bij de VAN is natuurlijk de nadruk gelegd op belading.

Met het verschijnen van deze versies zal het doek gaan vallen voor de Logan MCV (Eigenlijk zorgt de Lodgy daar al voor) maar ook voor de Logan VAN.

Hiermee heeft Dacia dan de volgende modellen in haar leveringsprogramma (op dit moment):

  • Logan Sedan (wordt vernieuwd)
  • Logan MCV (verdwijnt)
  • Logan Pickup (onbekend)
  • Logan VAN (vervangen door de Dokker VAN)
  • Sandero (wordt vernieuwd; stationversie wordt toegevoegd)
  • Sandero Stepway (wordt vernieuwd)
  • Duster
  • Lodgy
  • Dokker

Met dit leveringsprogramma missen we nog een echt stadsautootje in het formaat van de Aygo en de C1. Geruchten hierover gaan al lange tijd rond; er wordt gesproken over een Dacia City.

Wie overigens foto 5 goed bekijkt ziet dat er boven de voorruit, net als bij de Kangoo, een opbergvak is.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.