Dacia Duster

De Dacia Fandag 2012 op het Marina Muiderzand

03-06-2012
RichardMCV
Evenement
0

Fandag 2012De Dacia Fandag 2012 zit er weer op, helaas...

Dit keer werd deze volgens traditie goed bezochte fandag gehouden op een plek waar we nog niet eerder zijn geweest. Namelijk op het Marina Muiderzand in Almere. Een haven en ligplaats voor catamarans.

Helaas was het weersbericht niet al te gunstig; er werd regen voorspeld voor bijna de hele dag. Deze voorspelling is ook uitgekomen waardoor de opkomst toch een stuk lager was dan verwacht.

Als websitebeheerder was ik al op tijd aanwezig om foto's te kunnen maken. Hoewel de fandag officieel om 10:00 uur begon was ik al om 8:15 uur ter plekke. Zodoende heb ik foto's kunnen maken van uiteraard de Lodgy's tijdens het opstellen, het voor het publiek verpakken ervan zodat deze onthuld konden worden, ook de aankomst van het 100%NL materieel is vastgelegd. Ik was niet alleen al vroeg aanwezig; ik ging ook als één van de laatsten weg. Ook het opladen van de Dacia's is daarom vastgelegd, hierover volgt deze week nog meer.

De regen zorgde ervoor dat de dag toch wat minder geslaagd was. Een heel stel mensen zijn al vrij snel weer vertrokken. Deels vanwege de regen zelf, deels ook omdat er nu (vanwege de regen) voor de kinderen weinig tot niets te doen was. Toen het tijd was voor het muzikale deel dat door de 100% NL Formido Zomertour werd verzorgd, was de mensenmassa dan ook al een stuk gekrompen.

De Dacia Fandag. Ondertussen een begrip geworden onder Dacia-rijders. Deze fandag is eigenlijk begonnen als een ongedwongen samenkomen van een aantal enthousiaste dacia-rijders. Ervaringen uitwisselen, elkaars auto bewonderen en bekijken wat de ander heeft veranderd aan zijn of haar auto.

In een paar jaar tijd is dit uitgegroeid tot een evenement dat door Dacia Nederland wordt georganiseerd waardoor een veel grotere groep dacia-rijders en potentiele kopers bij elkaar kan komen.

Ik heb tijdens mijn aanwezigheid op deze fandag met een aantal bezoekers gesproken en het bleek dat er toch wel enige opmerkingen waren.

  • Ten eerste was men blij verheugd deel uit te maken van een gezelschap dat de onthulling van een nieuw model op de NL-markt mocht bijwonen. Net als bij voorgaande meetingen waarbij de Sandero en de Duster werden getoond kan men dit erg waarderen. Ook de lunch met broodjes, snacks en drankjes zijn op waarde geschat. Door de afstand van parkeergelegenheid naar de inschrijfbalie en de te tonen Lodgy's was er niet echt een meeting-gevoel in de zin van "we gaan ook eens de Dacia van een ander bekijken".
  • Ik heb eigenaren van Dacia's gesproken die het jammer vonden dat met de opzet van vandaag er eigenlijk geen aandacht was voor de Dacia's die al gekocht zijn en soms zelfs vergaand aangepast zijn. Dit was bij eerdere meetingen wel het geval.
  • Het was niet voor iedereen duidelijk wat er bedoeld werd met "de beste Dacia rijder van 2012". Omdat veel mensen naar de te onthullen lodgy's gingen en naar de muziek en eetgelegenheden had niet iedereen in de gaten dat men zich in kon schrijven voor de deelname aan de verkiezing. Hierdoor kwam het voor dat mensen verrast werden door het feit dat de "beste Dacia rijder" bekend werd gemaakt.

De Dacia organisatie heeft er weer alles aan gedaan om er een geslaagde dag van te maken. Deze locatie bleek echter minder geschikt voor de meeting aldus opmerkingen van bezoekers. Vooral het Doornse gat bij Utrecht wordt vanwege de centrale ligging en het feit dat men zich bijna "tussen" de auto's bevindt van de bezoekers toch als voorkeur opgegeven. Wellicht kan de organisatie iets doen met dit gegeven voor de volgende meeting in 2013.

Dan volgen nu een aantal foto's die ik gemaakt heb tijdens deze dag (Klik op een foto om deze te vergroten):

Meerdere foto's zullen volgen in de komende dagen; wil iemand ook foto's inzenden dan kan dat naar het email-adres dat bij contact vermeld staat.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.