Dacia Duster

De eerste rijtesten van de Dacia Lodgy staan online

24-04-2012
RichardMCV
Dacia Lodgy
0

Dacia rijtestenHet kon natuurlijk ook niet lang uitblijven. Na de introductie van de Lodgy op de Autosalon van Géneve zijn de eerste voertuigen op de weg gezet om deze door de media aan de tand te laten voelen.

Zo is er een mooie uitgebreide test weer te vinden op de website Auto55.be.

HIeronder volgt een klein deel van het artikel:

Het eerste (niet volledige) verkoopsjaar bouwde Dacia 22.833 voertuigen. Afgelopen jaar waren dat er meer dan 800.000. Een ruim break, bestelwagenversie, vijfdeurs én een bijzonder populaire SUV toonden aan dat z'n scherpe prijzenstrategie ook toegepast kan worden op producten die de Europeaan kan smaken. De Lodgy is de nieuwste telg, en die lijkt bij voorbaat alles in huis te hebben om het te maken. Hij is er vanaf € 9.990. Een Citroën C3 Picasso Atraction 1.4 VTi  kost - om er een concurrent uit te pikken - meer dan de helft meer, terwijl de Lodgy toch meer stouwcapaciteit biedt dan een Renault Grand Espace. Dat klinkt bijna te goed om waar te zijn. De instapversie, een 1.6 benzine met 82pk, is zoals je mag verwachten behoorlijk uitgekleed. Voor de hierboven geafficheerde knalprijs krijg je geen bagageafdekking, radio, boordcomputer, kofferverlichting of 12V-stopcontact. Maar als je door het gamma loopt, langs de 1.2 Turbo (benzine), 1.5 dCi met 90pk en een variant van hetzelfde dieselblok met 110pk dan eindig je in het slechtste geval bij € 15.390. Duurder gaat niet en daar zit wél een radio, manuele airco, mistlichten, elektrisch bediende ruiten én zeven zitplaatsen in. Er zijn natuurlijk nog wat opties, maar ook daar zie je dat Dacia het vet van de soep heeft geschept. Metaalkleur kost € 380, lichtmetalen velgen (16") kosten € 450 en een geïntegreerd navigatiesysteem is eveneens voor € 450. Allemaal prijzen waarop eender welk Europees merk z'n tanden stukbijt.

Het artikel behandeld ook nog de buitenzijde, interieur, veiligheid, rijgedrag en natuurlijk een bijbehorende conclusie.

Het gehele artikel kun je lezen op:Test Dacia Lodgy 1.5dCi 110


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.