Dacia Duster

Een nieuw projekt gaat van start in mijn MCV

11-06-2012
RichardMCV
Overig
0

Onlangs op de Dacia Fandag 2012 stond er een hele mooie aangepaste Dacia Sandero waarvan de geluidsinstallatie ietwat was aangepast. Deze ombouw is heel mooi uitgevoerd. Daarnaast was het geluid ook nog eens top.

Toen ik ruim 20 jaar terug net m'n tweede auto had, heb ik hier ook een leuke installatie in gebouwd. Daardoor begon het weer te kriebelen en heb ik besloten om mijn geluidsinstallatie ook maar eens onder handen te nemen.

De originele speakers heb ik al snel vervangen door versies van Pioneer. Ook de originele radio was er snel uit; deze is vervangen door een 2 DIN versie waarvoor het dashboard omgebouwd moest worden.

Deze speakers kunnen echter maar 25 Watt RMS aan en dus zijn ze niet geschikt voor het "geweld" dat straks te beluisteren is. Hierbij wil ik "luisteren" benadrukken want ik ga niet voor de hoogste geluidsdruk maar eerder voor "sound Quality" Hierbij kan de muziek wel heel hard staan maar het vervormd niet (veel) waardoor het gewoon goed klinkt.

Daarnaast heb ik mijn Logan MCV ook gekocht vanwege het enorme gemak van de laadruimte. Dit houd in dat ik één en ander zo ga inbouwen dat de laadruimte ook nog steeds goed te gebruiken is.

Na een korte zoekperiode heb ik in Duitsland een leuke versterker gekocht, van het merk "CRUNCH". Deze kan maximaal 4x 300 Watt aan bij 2 ohm. Ik ga de versterker echter in een andere configuratie gebruiken.De huidige speakers van 13cm gaan vervangen worden door speakers van het merk "HIFONICS". Het zijn speakers van 16,5 cm waardoor ze niet standaard passen. Dat betekent dus een extra werkje in de vorm van luidspreker-ringen van MDF maken.

Deze nieuwe speakers hebben een RMS-vermogen van 125 Watt waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor het vermogen van de versterker. Daarnaast zijn ze voorzien van open roosters waardoor het geluid nog beter tot stand kan komen. Ze zijn ook nog voorzien van een leuke gadget: het binnenste van de speaker is niet alleen voorzien van het HIFONICS-logo; er zit ook nog blauwe led-verlichting achter. Overigens betekent dit extra draden leggen om deze led’s aan te sturen (de versterker is voorzien van een logo dat blauw oplicht dus dat past goed bij elkaar.

Het eerste wat ik nu moet gaan doen is dus die vier luidsprekerringen gaan maken; de maten heb ik opgemeten. Tevens ga ik waarschijnlijk dempingsmateriaal bestellen om de deuren te dempen zodat deze niet beginnen te rammelen. Echter kan ik hier ook nog mee wachten tot een later stadium.

Ik gaf al aan dat ik de laadruimte wil kunnen blijven gebruiken. Dat wordt dus passen en meten om dit voor elkaar te krijgen. In eerste instantie moet ik een versterker en vier filters kwijt; wellicht in de toekomst nog een versterker met subwoofer.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.