Dacia Duster

Feest bij Dacia

01-03-2012
RichardMCV
Overig
0

Klik op de foto's in dit artikel voor grotere versies!

[image=collection,2012,1.6 16V motor voor de sandero stepway,right]1.6-16V-motor-voor-de-sandero-stepway1.jpg[/image]Over een aantal dagen wordt de nieuwe MPV getoond aan het publiek op de autosalon van Genéve. Maar dat is niet het enige nieuws. Er is vandaag een persbericht uitgegeven waarin een aantal wijzigen staan vermeld voor de Stepway en de Duster.

Sandero Stepway Phase II

Terwijl in de meeste landen om ons heen de Stepway leverbaar is met de 1.6 16V motor, moesten wij het doen met de 1.6 MPI-versie. Zeker geen verkeerde motor, maar toch. Gelukkig komt Dacia de roependen tegemoet en gaat vanaf april de 1.6 16V in de motorruimte lepelen!

[image=collection,2012,stepway-phase-2-brun-cajou,left]stepway-phase-2-brun-cajou.jpg[/image]Met deze wijziging krijgt de Stepway een vermogen van 110 PK in plaats van 85 PK, een wezenlijk verschil dus. Het verbruik stijgt niet mee maar daalt zelfs van 7,3L/100km naar 6,9L/100km. Doordat er minder brandstof verbruikt wordt is er ook minder uitstoot: van 169g/km naar 159g/km. De meest in het oog springend is wel de nieuwe lakkleur! vanaf heden is de Stepway namelijk leverbaar in de kleur Brun Cajou (deze kleur zagen we ook al op de Duster)

Met het wijzigen van de motor blijft de prijs voor de Sandero Stepway Phase IIStepway echter hetzelfde: €12.990. Overigens blijft de mogelijkheid om de Stepway te bestellen met de 1.6 MPI op LPG.

Maar het blijft niet bij deze andere motor; ook het interieur krijgt een opfrisbeurt. zo kan de klant straks kiezen uit ingetogen grijs, Avontuurlijk rood of halfleren zwarte dtoelbekleding. Ook de radio wordt gewijzigd: eindelijk is deze voorzien van Bluetooth. Audiostreaming, cd-speler, MP3, USB en een jack-aansluiting horen er nu ook bij.

Duster Série Limitée Delsey

[image=collection,2012,Duster Série Limitée Delsey,left]Duster-delsey-ziet-het-licht-011.jpg[/image]Was de Duster al leverbaar in 4 luxe-uitvoeringen (basis, Ambiance, Lauréate en Aniversare), nu komt er een 5e versie bij! De nieuwe versie krijgt ook meteen een eigen kleur zodat deze goed te herkennen is. De lakkleur heet "Gris olive". samen met deze nieuwe kleur staat de Duster ook op lichtmetalen velgen die van een donkerder kleur grijs zijn voorzien. Ook de dakrails en de spiegelkappen hebben deze donkerder kleur grijs. Samen met de donkere koplampen en het [image=collection,2012,Duster Série Limitée Delsey,right]Duster-delsey-ziet-het-licht-02.jpg[/image]verchroomde uitlaatsierstuk krijgt deze Duster een eigen uiterlijk. Binnenin is ook niet alles hetzelfde gebleven; de bekleding is vernieuwd met rode stiksels, het stuurwiel is met leder bekleed, net als de pookknop. Diverse grijs-accenten zijn in het interieur toegepast.

Als extraatje ontvangt de nieuwe eigenaar van een Duster in deze versie een luxe trollytas van fabrikant Delsey. Deze Série Limitée Delsey is gebaseerd op de Lauréate-versie en is verkrijgbaar vanaf €17.790 inclusief btw en bpm.

[image=collection,2012,Duster Série Limitée Delsey,left]het-interieur-van-de-duster-delsey.jpg[/image]


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.