Dacia Duster

Luidsprekers in je Dacia aanpassen, deel 2

19-06-2012
RichardMCV
Overig
0

speakersIn deel 1 heb ik de luidspreker-ringen laten zien die nodig zijn om de nieuwe luidsprekers van 16 cm te plaatsen aangezien deze een stuk dieper in de deur liggen dan de originele luidsprekers. De eerste set ringen die ik op de afbeeldingen van deel 1 liet zien had ik met de decoupeerzaag uitgezaagd. Hierdoor werden ze niet mooi rond, zowel van binnen niet alsook de buitenrand niet. Ik heb ze dus opnieuw gemaakt maar nu met een freesmachine.

Eerst heb ik weer de buitendiameter afgetekend met een passer. vervolgens deze grof uitgezaagd.Het middelpunt had ik gemarkeerd en heb ik doorgeboord met een boortje 4mm. In de tafel van de frees heb ik ook een gaatje geboord op de juiste afstand van de frees. Door nu de frees lager in te stellen dan de tafel kon ik de grof gezaagde schijven plaatsen over het boutje dat ik geplaatst heb in het 4mm gaatje van de tafel.

Door vervolgens de schijf vast te houden, de frees iets naar boven te draaien (de frees gaat dan aan de onderzijde in de schijf) kon ik vervolgens de schijf ronddraaien om zo perfect ronde ringen te krijgen. Op deze wijze heb ik ook het binnenste deel van de ring verwijderd. Daarna eventjes opschuren en in de grondlak zetten. De binnenzijde van een autodeur wordt namelijk vochtig waardoor de MDF-ringen zouden kunnen gaan uitzetten.

Nadat deze grondlak droog was heb ik de ringen voorzien van een laag matzwarte lak. Deze heb ik daarna 2 keer overgespoten met een zwarte metallic lak. Het wachten is nu op het ontdreuningsmateriaal dat nodig is om de deuren trillingsvrij te maken voordat ik verder kan gaan met de speakers.

Ik had al in een veel eerder stadium een laadvloer in de auto gemaakt, van MDF. Deze bleek mij nu niet meer van dienst te kunnen zijn dus die heb ik weer verwijderd. Bij een beetje audio-systeem hoort natuurlijk een versterker en die moet een plaatsje krijgen, net als de 4 filters voor de luidsprekers. Onlangs heb ik ook nog logo's gekregen van een dealer. En niet zomaar logo's, maar van die grote die normaal als lichtbak fungeren aan de gevel van het pand. Het leek me wel leuk om deze ook te gaan gebruiken.

Dus op pad naar de plaatselijke bouwmarkt en een paar platen MDF opgehaald. Ik heb namelijk het idee opgevat om de versterker in de laadvloer van mijn MCV weg te werken. Hiervoor heb ik een dubbele vloer nodig want het uitgangspunt van een MCV moet namelijk blijven: een laadruimte die nog te gebruiken is. Hierbij heb ik 3 MDF-platen op maat gezaagd voor de vloer. Waarom drie zul je je afvragen. Ik heb een plaat nodig als ondervloer waarop alles gemonteerd wordt. Vervolgens wordt deze voorzien van opstaande randen waarop de tweede plaat komt te liggen. Hiermee krijg je dus een dubbele bodem. In deze tweede plaat komen openingen om de diverse delen te laten zien. Maar aangezien ik de laadruimte ook nog wil kunnen gebruiken komt er ook nog een scharnierende plaat overheen die alles keurig afdekt als ik lading wil vervoeren.

(klik op een foto om een vergrote versie te zien)


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.