Dacia Duster

Mahindra Verito Electric

06-02-2012
RichardMCV
Dacia Logan
0

[image=collection,2012,mahindra-logan-04,right]mahindra-logan-04.jpg[/image]Mahindra Verito... Dat klinkt niet als Dacia, toch?  Het klinkt inderdaad niet zo, maar het is wel een Dacia Logan sedan. Maar dan wel een Indiase versie die dus gebouwd wordt door Mahindra.

In Amerika is er een bedrijf ( EMC ) dat Dacia's ombouwt tot electrische versies. En sinds kort doet men dat in India ook Bij Mahindra.

[image=collection,2012,mahindra-logan-01,left]mahindra-logan-01.jpg[/image]De basis is een logan Sedan. deze wordt sinds april 2011 in Indai op de markt gebracht in zowel benzine- alsook dieselversie. In deze opkomende markten is een electrische versie natuurlijk meer dan welkom. In vaak overbevolkte steden is het wenselijk om uitlaatgassen terug te dringen.

Het ontwerp is eigenlijk voor verstedelijkte gebieden aangezien de prestaties nou niet bepaald wereldschokkend zijn.

[image=collection,2012,mahindra-logan-02,right]mahindra-logan-02.jpg[/image]En hoewel de prijs nog niet vrijgegeven is maar een indicatie hiervoor kan de prijs zijn van de benzineversie met een 1.4 MPFI. deze kost 482.000 Rupees, omgerekend zo'n 7.200,- volgens de huidige wisselkoers.

De electromotor heeft een vermogen van 29 kW oftewel 40 PK. Hiermee kan de auto een maximum snelheid halen van 86 kmh en hij heeft een bereik van 100km. De batterij is van het Lithium Ion type en de oplaadtijd bedraagt 6 uur.

[image=collection,2012,mahindra-logan-03,left]mahindra-logan-03.jpg[/image]De oplaadtijd is nog steeds het struikelblok bij electrisch aangedreven auto's. Immers, in plaats van de paar minuten die je kwijt bent bij een gewoon tankstation (tenzij je natuurlijk blijft hangen voor een gehaktbal...) ben je bij het laden van een batterij een aantal uren kwijt. Dit zal opgelost moeten worden alvorens de electrisch aangedreven auto echt in opmars komt.

Hieronder zie je een aantal foto's van de Mahindra Logan Sedan in Electro-uitvoering:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.