Dacia Duster

Navigatie voor Dacia

07-03-2012
RichardMCV
Overig
0

Dacia navigatieDe nieuwe Dacia Lodgy die nu getoond wordt op de Autosalon van Genéve is het eerste model dat af-fabriek besteld kan worden met ingebouwde navigatie. Een navigatiesysteem is zo goed als zijn kaartleverancier. Nokia kondigde vandaag aan dat zijn Location & Commerce-divisie met de autofabrikant Dacia een overeenkomst heeft gesloten over de levering van kaartgegevens en content van NAVTEQ voor gebruik in het nieuwe MEDIA NAV-infotainmentsysteem.

Het nieuwe systeem zal op de autoshow in Genève van dit jaar voor het eerst worden gepresenteerd in de Dacia Lodgy. Het nieuwe MEDIA NAV-systeem wordt geïntroduceerd in de Lodgy, maar zal later ook beschikbaar zijn in andere modellen van Dacia.

Automobile Dacia is onderdeel van de Renault Group en staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het succes van Dacia is gebaseerd op de combinatie van ruimte en kwaliteit in een betaalbaar product. Een degelijk, betrouwbaar en aantrekkelijk geprijsd multimediasysteem zoals de MEDIA NAV sluit uitstekend aan op deze formule, aldus François Gayral, Cross Car Line Global Marketing Director. Dankzij de hoogwaardige uitgebreide kaartgegevens van NAVTEQ Map beschikken we met de MEDIA NAV over een prima instapsysteem dat bovendien via USB kan worden uitgebreid met aanvullende navigatiecontent.

De kaartgegevens van NAVTEQ Map bieden kaartdekking voor meer dan 60 landen en een unieke kaartinhoud waarmee bestuurders efficiënt en effectief kunnen navigeren. De functie voor uitgebreide rijstrook- en kruisingweergave maakt bijvoorbeeld gebruik van spraak, tekst en visuele aanwijzingen om de juiste rijstrook aan te geven en de navigatie over complexe kruispunten in het wegennet te vereenvoudigen. Daarnaast zorgt de geïntegreerde informatie over maximumsnelheden er niet alleen voor dat bestuurders goed geadviseerd worden over de toegestane snelheid op een specifiek weggedeelte, maar is ook een nauwkeurigere inschatting van de reistijd mogelijk.

We zijn verheugd dat Dacia de kaartgegevens en content van NAVTEQ heeft geselecteerd voor het innovatieve nieuwe MEDIA NAV-systeem, vertelt Bruno Bourguet, Sales Vice President, Nokia, Location & Commerce. Onze content staat bekend om zijn hoge automotive-kwaliteit en zal niet alleen bijdragen aan de goede rijervaring van Dacia-bestuurders, maar hen ook kennis laten maken met de grote voordelen van navigatie.

Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.