Dacia Duster

Nederlandse introduktie Dokker nog niet zeker

02-06-2012
RichardMCV
Dacia Dokker
0

Nadat Dacia eerder al het segment van de SUV's en de monovolumes verraste met de goedkope Duster en Lodgy, richt het Roemeense merk nu zijn pijlen op de Renault Kangoo en Peugeot Partner.

Dacia's nieuwe polyvalente model heet Dokker en komt er in twee varianten. De gewone Dokker is de personenversie met vijf zitplaatsen en één of twee schuifdeuren, ideaal als een gezinswagen in al haar eenvoud of voor wie regelmatig grote voorwerpen moet vervoeren.

De Dokker moet het niet hebben van fantasietjes of franjes, al is (optioneel) wel verkrijgbaar met het Media NAV infotainmentsysteem met aanraakscherm. Hij wil in de eerste plaats functioneel zijn. Zo is de achterbank neerklapbaar in twee delen (1/3-2/3).

Nog praktischer is de Dokker Van, de bestelwagenversie. Hier ruimt de achterbank plaats voor extra bagageruimte en worden de zijruiten achteraan vervangen door gesloten panelen. Om de bagage vlot in en uit de Dokker Van te laden, monteert Dacia één of twee schuifdeuren. De naam Dokker verwijst overigens naar het Engelse dockworker of dokwerker, die in de haven instaat voor het laden en lossen van boten. De Dokker is vooral een werkpaard.

Gezien de identieke technische basis als de Lodgy verwachten we een 1.6 benzine en 1.5 dCi onder de motorkap. In België wordt de auto na de zomer verwacht; de Nederlandse introductie wordt onderzocht.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.