Dacia Duster

Nieuwe info Dacia Lodgy

06-03-2012
RichardMCV
Dacia Lodgy
0

Dacia Lodgy informatieVandaag is de Autosalon van Genéve voor de Media geopend (donderdag mag het publiek naar binnen). En vanaf nu komt er dus een hele lading informatie en foto's vrij de komende tijd.

En om maar met de laadruimte te beginnen: De Lodgy kan maar liefst 2617 liter aan lading meenemen! Dat betekent 267 liter meer dan de Logan MCV.

Net als de MCV is de Lodgy leverbaar als 5-zitter maar ook als 7-zitter. In deze configuratie kan hij 207 liter aan bagage meenemen (827 liter bij 5 personen). Afhankelijk van de uitvoering is de achterbank geheel danwel in delen neerklapbaar.De laadruimte heeft geen drempel zodat het inladen erg gemakkelijk is.

Maar de meest in het oog springende noviteit is wel de benzinemotor waarmee hij geleverd kan worden. Dit is namelijk geen 1.6 16V 105PK motor zoals we die al kenden, maar een 1,2 liter turbo-motor!

Deze TCe motor heeft een vermogen van 115 PK en de trekkracht is 190 Nm (beschikbaar binnen een breed toerental dat loopt vanaf 2000 rpm tot aan 4000 rpm). Deze motor kent geen distributieriem maar een distributieketting. Deze heeft geen vervangings-interval; hij gaat een leven lang mee. De motor is getest gedurende 800.000 km in wisselende omstandigheden. Daarnaast heeft hij nog 14.000 uur doorgebracht op testbanken.

Het maximale verbruik van deze motor is 5,8l/100km. De CO2-uitstoot bedraagt 135 g/km voor de 5-zitter en 140 g/km voor de 7-zitter.

Daarnaast is er nog keuze uit twee dieselmotoren. beide motoren maken gebruik van de 1.5 dCi en is leverbaar in 90 PK en 110 PK. Dit blok heeft zijn betrouwbaarheid al ruimschoots bewezen.

Uiteraard is de Lodgy voorzien van ABS van de laatste generatie. Maar ook ESP en een snelheidsbegrenzer (cruisecontrol) zijn aanwezig.

Al direct zijn er diverse accessoires leverbaar voor de Lodgy, zoals dakdragers, beschermbak voor laadruimte, mattensets, bagagescheidingsnet, windschermen, enz.

Het interieur van de Lodgy is gewoon schitterend te noemen!

Dacia Lodgy informatie

De kleurstelling is elegant (zal afhangen van uitrustings-niveau) net als de keuze voor het multimedia-systeem.

Hieronder vind je een aantal afbeeldingen. Deze geven diverse noviteiten weer. Klik op een afbeelding om deze te vergroten.

Wie de afbeelding van de teller-unit aandachtig bekijkt ziet nog iets nieuws: voor de richtingaanwijzer is een apart pijtle dat oplicht voor links en rechts! Daarnaast is het dashboard nu zo vormgegeven dat een kritiekpunt dat veel aandacht kreeg (namelijk slecht bereikbare knoppen omdat deze achter de versnellingspook zaten) ook meteen verholpen is.

Komende dagen zal er nog veel meer informatie vrijkomen, houd deze site in de gaten om op de hoogte te blijven!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.