Dacia Duster

Nieuwe Sandero Stepway of nieuwe Renault Clio?

14-10-2012
RichardMCV
Dacia Sandero
0

De nieuwe Sandero op de autosalon van Parijs 2012 Op de Autosalon van parijs waren een enorme verscheidenheid aan auto's te bewonderen; ik ben alleen bij Dacia en Renault geweest. Zoals je hier al hebt kunnen lezen is de Sandero Stepway een mooie verschijning geworden terwijl de gewone Sandero wat meer... gewoontjes is gebleven.

Op de stand van Renault was flink uitgepakt met de nieuwe clio; er stond een complete verzameling om iedereen de kans te geven de auto goed te kunnen bekijken, ook bij grote drukte.

In de verkoopstatistieken is duidelijk te zien dat Dacia niet erg hoog scoort in Nederland. De vraag is, waar ligt dat aan?

Bekijk je de huidige automarkt, dan valt op dat vooral kleinere en zuinige auto's in trek zijn. En zeker als ze dan ook nog eens wegenbelastingvrij zijn en geen BPM-afgdracht verplicht zijn. En daar zit e'm nou net het probleem met Dacia. Natuurlijk doet Dacia haar best om zuiniger te worden. Je ziet het al met de nieuwe motoren, de TCe90 en de TCe115.

De nieuwe TCe90 motor

Toch is dit niet voldoende. Neem bijvoorbeeld de nieuwe TCe90 motor. Deze wordt in de nieuwe Clio gemonteerd maar ook in de nieuwe Sandero. Echter, er zit een enorm verschil in uitstoot!! Produceert deze motor (volgens de folder) in de Clio maar 99 gr/km, bij de Sandero komt deze maar liefst op een uitstoot van 120 gr/km!! Het verschil zit vooral in de extra techniek die bij de Clio gebruikt wordt.

Renault Clio 2013 De Clio is uitgerust met een start&stop systeem, Energy Smart Management en zelfs een active grille afsluiting. En de toegepaste banden bij de Clio hebben wel dezelfde maat, maar zijn van een type met extra lage rolweerstand.

De Clio is dan ook nog eens standaard uitgerust met Cruise Controle en snelheidsbegrenzer, boordcomputer en schakelindicator, LED dagrijverlichting, ESP, Hill-assist. knipperlichten in de buitenspiegels.

Als je dan de vormgeving van beide auto's gaat vergelijken en vervolgens ziet dat van beide auto's de prijs ligt rond de €14.000, dan is de kans maar klein dat je voor Dacia kiest...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota