Dacia Duster

NK Kiteboard Freestyle 8 en 9 september in Scheveningen

31-08-2012
Joost
Overig
0

Podium4

Op 8 en 9 september zal, als de wind goed is, het Dacia Nederlands Kampioenschap Freestyle Kiteboard gevaren worden. De locatie is het strand van Scheveningen, waar van het voorjaar ook al de World Cup Kiteboard plaatsvond. Kiteboarden staat meer en meer in de belangstelling. De Freestyle is spectaculair en de discipline Race werd onlangs Olympisch en zal al op de Olympische Spelen van Rio gevaren worden in 2016.

In de Freestyle heeft Nederland een naam hoog te houden. Nederlanders doen al een behoorlijke tijd internationaal mee in de strijd om de podiumplaatsen. Kevin Langeree uit Noordwijkerhout was wereldkampioen in 2009, en leek ook in 2010 op weg naar deze titel. Een zware blessure bleek echter een onoverkomelijke blokkade en zorgde er voor dat Langeree pas de tweede helft van 2011 weer in actie kon komen.

Op het moment is Kevin Langeree weer topfit en staat vierde op de wereldranglijst. Youri Zoon uit Dirksland werd vorig jaar met overmacht wereldkampioen. En ook dit jaar is Zoon goed op weg naar de mondiale titel, hij voert de PKRA World Cup ranglijst aan met nog twee wedstrijden te gaan. Het niveau dat Youri ook dit jaar weer laat zien is van een ongekend hoog niveau. Regerend National Kampioen is Bas Koole uit Emmeloord.

Hij werd Nederlands Kampioen in afwezigheid van Youri Zoon, die toendertijd zich wilde focussen op de WK strijd. Bij de dames is Jalou Langeree meervoudig Nederlands Kampioene. Maar Jalou concentreert zich de laatste tijd meer op het golfrijden, de discipline "Wave", wat wellicht ten koste gaat van haar Freestyle prestaties. De vraag is dan ook of dames als Jitske Hendriks, Judith Roetman en Lisa van Ginkel de eerste plaats van Jalou Langeree kunnen overnemen.Het Dacia NK Kiteboard Freestyle wordt op afroep georganiseerd.

Mocht de windvoorspelling voor het weekeinde van 8 en 9 september niet goed genoeg zijn dan wordt het evenement verplaatst naar 15 en 16 september, of daarna 6 en 7 oktober of dan 20 en 21 oktober. Elke donderdag voorafgaand aan het betreffende weekeinde staat de "stop or go" op www.daciankkitesurf.nl. De locatie is Scheveningen te hoogte van de vuurtoren nabij de Strandweg 3.

kitesurf

kitesurf


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.