Dacia Duster

Oren dicht...

22-08-2012
RichardMCV
Dacia Logan
0

Onlangs meldde ik al dat ik bezig was met het inbouwen van een beetje fatsoenlijk geluid in mijn Logan MCV. Tijdens mijn vakantie ben ik hier niet verder mee gegaan. Afgelopen vrijdagavond ben ik thuisgekomen en toen was het welletjes. Maar zaterdag was de weg weer vrij om aan de installatie te werken.

Eerst de auto uitgepakt en even de bezoekjes aan ouders en schoonouders om me vervolgens te "storten" op de auto. In sneltreinvaart heb ik er een slagveld van gemaakt. Overal kappen verwijderen zoals van de deuren en de b-stijlen, rubbers verwijderen van de deuropeningen. Hierdoor kwam er ruimte om kabels te gaan leggen.

De nieuwe luidsprekers gemonteerd; aangezien deze groter zijn dan de originelen moesten er ringen gemaakt worden. Deze luidsprekers hebben een leuk detail; ze hebben LED-verlichting in de conus! Samen met de vier kanaals versterker (4x 150W RMS / 4x 300W max), de filters en de tweeters is het een leuke installatie geworden.

Er moesten natuurlijk veel kabels gelegd worden en de uitdaging is altijd om hier een plek voor te vinden. Ook dit is gelukt. Er moeten echter nog veel kleine zaken worden afgewerkt, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van de tweeters. De tweeters voor de achterste rij hebben al een plek gevonden, namelijk links en rechts in het dakvak. De voorste tweeters komen op het dashboard of in de A-stijlen.

Vanavond was het eindelijk zo ver. Ik kon de laatste aansluitingen maken (kabels moeten nog wel weggewerkt worden), de vergulde zekering plaatsen en dan de radio inschakelen. Hoewel de filters op de versterker nog ingesteld dan wel bijgesteld moeten worden is de basisinstelling al voldoende voor een flinke hoeveelheid muziek.

Probleem is echter dat ik de auto zaterdag nodig heb en hij is nog verre van af. Dat zal er morgen wel eens kunnen leiden tot nachtwerk om hem in ieder geval weer bruikbaar te maken.

Crunch


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.