Dacia Duster

Parkeersensoren en trekhaak Lodgy verdragen elkaar niet

07-09-2012
RichardMCV
Dacia Lodgy
0

Tijdens de introduktie van de Dacia Lodgy op de Autosalon van Genéve was het me al opgevallen en maakte ik er al melding van hier op de website. Tijdens het opladen van de Lodgy's na afloop van de Daciameeting 2012 werd het nog eens bevestigd.

Waar gaat het hier om? Tijdens het "surfen" op het internet vond ik op een Frans Forum een bericht van een Lodgy-eigenaar die zijn Lodgy af-fabriek liet leveren met parkeersensoren. Hij was evenwel vergeten om een trekhaak te bestellen. Bij het in ontvangst nemen van zijn auto dacht hij er weer aan en vroeg de verkoper alsnog een trekhaak te bestellen. Ook de verkoper had nog niets in de gaten.

De Lodgy-eigenaar kreeg een verzoek van de dealer om langs te komen voor het plaatsen van de trekhaak. Dus, de Lodgy naar binnengereden. Binnen een paar minuten kwam men echter weer naar hem toe met een minder goede mededeling. Dacia levert een vaste trekhaak maar de kogel hiervan zit precies voor de middelste parkeersensor!

Gelukkig kun je de parkeersensoren wel uitschakelen. Maar… dat geldt dan wel meteen voor alle drie sensoren. Oftewel, als je een vaste trekhaak hebt gekozen dan heeft het parkeersysteem geen zin omdat het voortdurende denkt dat er een obstakel is.

Maar nu trekken we dit even door naar Nederland. Als je hier de Lodgy besteld kun je optioneel het parkeersysteem bestellen. Ook optioneel is dan nog steeds de trekhaak. Kies je echter voor de Prestige-uitvoering van de Lodgy dan heb je automatisch de parkeersensoren erbij!

In de configurator kun je aangeven of je wel of geen parkeersensoren wilt bij de Ambiance of de Laureate uitvoering; er wordt echter geen melding gemaakt van het feit dat je dan met een trekhaak een probleem hebt.

Dacia heeft dus voor de volgende melding in de digitale brochure gekozen: "Optie af fabriek sensoren in de achterbumper niet mogelijk in combinatie met trekhaak. In combinatie met trekhaak alleen accessoire-parkeersensoren". (oftewel: sensoren die je aftermarket plaatst werken wel. Overigens alleen wanneer je een systeem neemt met 4 sensoren).

Zolang er dus geen afneembare trekhaak leverbaar is (af-fabriek) kan de klant die een trekhaak nodig heeft dus geen "Prestige" versie van de Lodgy aanschaffen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.