Dacia Duster

Pickup in aankomst; feit of fabel?

12-11-2012
RichardMCV
Overig
0

De Dacia Duster heeft zich succesvol bewezen op diverse automarkten over de hele wereld (in sommige landen als Renault-versie geleverd). Op de Roemeense markt gaat het goed; en met de lancering van de Duster in England kan het eigenlijk alleen maar beter gaan, zeker in Europa. Een pickup versie van de Duster is dus een logische aanvulling.

Ondanks dat recent de Lodgy en de Dokker zijn gepresenteerd, en natuurlijk niet te vergeten de nieuwe Logan en Sandero wordt de Duster niet vergeten. Er komen twee nieuwe versies van de Duster. De ene versie heeft een enkele cabine; de andere krijgt een dubbele cabine. De bedoeling is dat deze in 2014 gepresenteerd wordt ( dat wordt dus volgend jaar weer naar Geneve?) waarbij zowel de 4×2 als ook de 4×4 geproduceerd zal worden.

Ook het interieur zal worden vernieuwd. Hierbij zal dan ook het nieuwe Touchscreen Media systeem van Renault geplaatst gaan worden dat R-link wordt genoemd. Deze twee nieuwe modellen zullen de Duster weer een extra duwtje in de rug geven.

Afbeelding

De Duster Pickup moet de Logan Pickup gaan opvolgen; de produktie van deze is inmiddels stopgezet. Visueel zal de Pickup tot aan de B-stijl overeenkomen met de huidige Duster. De achter-overhang wordt met 20cm vergroot om zo voldoende laadruimte te verkrijgen. de bekende 1.6 liter motor zal worden ingezet, net als de K9K diesel. De benzine versie zal ook in bifuel versie worden gemaakt voor bijvoorbeeld Brazilië.

Vermoedelijk zal de Duster Pickup geproduceerd gaan worden in India. Hier mee ligt ook meteen de mogelijkheid open tot de produktie van RHD-versies, oftewel met het stuur aan de rechterzijde.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.