Dacia Duster

Renault Duster aan andere kant van de wereld

02-12-2012
RichardMCV
Renault
0

Renault Duster Hier in Europa kennen we de Duster natuurlijk onder de Dacia-merknaam (sommigen vinden dat niet voldoende). Elders in de wereld wordt de Dacianaam vervangen door de Renaultnaam. En vervolgens zijn er veel meer mogelijkheden!

Bijvoorbeeld een 2 liter motor en een automaat staan dan op de optielijst (afhankelijk van het land van levering).

Zo levert men de Duster in India met een aantal mogelijkheden die we hier ook wel zouden willen zien op de optielijst. Er zijn namelijk een 3-tal zaken die opvallen:

  1. In india is de achterbank voorzien van een luik/armleuning die tevens dienst kan doen als bekerhouder;
  2. Het bagage-afdekscherm dat we hier kennen is daar vervangen door een harde variant;
  3. de achterpassagiers hebben hun eigen uitstroomopening voor de koele lucht van de airco!

Daarnaast is de bekleding ook leverbaar in een lichte kleur als je voor leder gaat; deze kleur staat de Duster erg goed. De kunststof plaat boven het kenteken is ook leverbaar in chroomkleur en voorzien van zwarte letters.

Jammer dat deze zaken hier niet leverbaar zijn. Zijn wij nederlanders dan zo vrekkig dat we niet mogen meegenieten van deze opties? Nee, dat zijn we niet; het gros van de kopers kiest zelfs voor de duurdere varianten.

Anderzijds, in India hebben sommige versie bepaalde opties weer niet de we hier heel normaal vinden. Bijvoorbeeld achterruitverwarming, achterruitwisser, gordelindicator, verstelbare hoofdsteunen achter zijn niet op alle modellen leverbaar.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.