Dacia Duster

Stepway met automaat

19-02-2012
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2012,de-renault-stepway-voorzien-van-een-sequentiele-automaat,right]de-renault-stepway-voorzien-van-een-sequentiele-automaat.jpg[/image]De vraag naar Dacia's met automaat wordt steeds groter. Steeds vaker krijg ik de vraag wanneer het zover zal zijn dat men hier in Nederland een Dacia Duster of een Sandero met een automaat kan bestellen. Helaas, officieel is daar nog niets over bekend. Er gaan wel geruchten dat men onderzoekt of het haalbaar is. Een automaat-versie is hier immers een stuk duurder.

In Brazilie doet men daar niet zo moeilijk over. Weliswaar worden de Duster en de Sandero daar onder het Renault-embleem geleverd maar technisch gezien zijn ze weinig verschillend van hun Dacia-familieleden.

In Brazilie wordt de Stepway uitsluitend geleverd met de 1.6 16V Hi-Flex motor. hij kan dan maximaal 112 PK leveren. Dat is toch wel wat anders dan de 1.6 MPI 85 PK die hier in de Stepway geleverd wordt.

Ook kennen ze daar een ander kleurenaanbod voor de Stepway. Mogen we het hier doen met drie kleuren; in Brazilië kunnen ze kiezen uit maar liefst 6 kleuren!

[image=collection,2012,de-kleuren-van-de-renault-stepway-in-brazilie,full]de-kleuren-van-de-renault-stepway-in-brazilie.jpg[/image]

En nou maar hopen dat men bij Dacia zo wijs is om ook hier een automaat als optie aan te gaan bieden op de diverse modellen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.