Dacia Duster

Toch een subwoofer in mijn Dacia

01-09-2012
RichardMCV
Dacia Logan
0

Met de inbouw van een vierkanaals versterker, grote speakers en tweeters heb ik het geluid in mijn MCV op een flink hoger peil gebracht. Aangezien ik de MCV ook nog wil kunnen gebruiken vanwege de grote laadruimte vond ik het niet nodig een subwoofer te plaatsen omdat dit ruimte inneemt. Veelal denk je dan aan van die hele grote luidsprekers met dus een hele grote inbouwmaat en een behoorlijke diepte.

Nou woon ik hier vlak bij de grens met Duitsland. We moesten in een groot warenhuis zijn om inkopen te doen. In datzelfde warenhuis (XXLutz) is ook een MediaMarkt-vestiging ondergebracht. Nieuwsgierig als ik ben, ben ik daar even gaan kijken. Hier trof ik een heel ander soort subwoofer aan. Een actieve subwoofer wordt het genoemd.

Het betreft een behuizing die klein genoeg is om onder de stoel te passen maar die toch een versterker en een 20cm speaker herbergt. Hoewel deze versie niet aangesloten lag in de gebruikelijke audio-wand bij de Mediamarkt en ik hem dus niet kon beluisteren heb ik hem toch aangeschaft.

Hiervoor had ik eigenlijk twee redenen:

Hij was in de aanbieding dus dat scheelde behoorlijk; niet onbelangrijk: in Duitse tests was deze winnaar in de compactklasse in april 2011.

Thuisgekomen heb ik hem natuurlijk direct uitgepakt en aangesloten met losse draden om te luisteren naar het geluid ervan. Dit bleek een complete verrassing! Hoewel hij niet de extreme bassen kan produceren zoals een passieve woofer in een grote geluidskist komt er behoorlijk veel kabaal uit.

Daarnaast is hij door middel van een remote control ook nog eens regelbaar dus je kunt vanuit de stoel de hoeveelheid bass aanpassen aan het muziekstuk dat je luistert, ideaal dus.

Toen dit naar volle tevredenheid was volgde natuurlijk de inbouw. Zoals al gezegd past deze behuizing onder de stoel. Perfect voor mij want ik wou de laadruimte niet nog kleiner maken. Dus kabels leggen tot onder de stoel en aansluiten. Als je het niet weet dan valt hij zelfs helemaal niet op, zover past hij onder de stoel.

Ik kan dit soort actieve woofers aanraden voor iedereen die meer bass wil hebben zonder dat de ruiten aan diggelen gaan.

Enkele technische gegevens voor de techneuten onder ons:

  • Klasse A/B true-mono Mosfet versterker
  • uitgang 100W RMS, 200W max
  • 102 db ruisafstand
  • variabel diepfilter 40-150 hz
  • variabel subsonic filter 15-40 hz
  • phase-omkeer 0-180 graden
  • aansluiting dmv CINCH

Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.