Dacia Duster

UK Dacia Duster is Booming Business

05-11-2012
RichardMCV
Dacia Duster
0

Sinds een paar maanden kon men in de UK zich al van te voren inschrijven voor de Dacia Duster. In tegenstelling tot de meeste landen moet de Duster daar nog de showrooms in gaan. De versies die daar momenteel rondrijden zijn nog met het stuur aan "onze" zijde.

Maar ook in de UK gaat het net als hier op het vaste land: er wordt niet massaal gekozen voor de goedkoopste uitvoering maar juist voor de Lauréate-versie en de 4×4 versies. Al meer dan 1000 orders zijn al geplaatst. En dat is best bijzonder als je bedenkt dat nog niemand in England de mogelijkheid heeft gehad in een rechtsgestuurde versie te rijden.

Potentieel

"We wisten al dat Dacia het potentieel had om in te stappen in de stagnerende automarkt in de UK," aldus de Marketing Director Phil York. "Ons vlaggeschip Duster maakt een vliegende start zelfs voordat we de eerste rechtsgestuurde versies hier ontvangen hebben".

Afbeelding

Naast de Duster zal ook de nieuwe Sandero zijn intrede doen op het wegennet in de UK. Hiermee krijgen de Engelsen direct een model dat eigenlijk niets meer wegheeft van de "eenvoud" van de modellen zoals we die hier in 2007 ontvingen. Dus meteen een volwaardige auto met fatsoenlijke uitstraling.

De Dacia Duster die in England de wegen zal gaan bevolken gaat in India gemaakt worden. Ook daar is de automarkt goed; in drie maanden tijd zijn er 20.000 Dusters besteld.

Voor meer info bezoek de website van Dacia England.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.