Dacia Duster

Welke Daciasten willen een rally rijden in een oude Dacia?

29-04-2012
Joost
Overig
0

sleutel13logo1De Stichting Kinder-Rijk, een kleine Nederlandse hulporganisatie die zich inzet voor het welzijn van kansarme kinderen en jongeren in Roemenie, organiseert in oktober 2012 de Sleutel13Rally, een grote sponsor-rally met authentieke Dacia's van Roemenie naar Nederland om zo geld in te zamelen voor haar projecten. [p]sleutel91Op zaterdag 13 oktober wordt er vanuit Nederland naar Roemenie vertrokken. De organisatie van de Sleutel13Rally zorgt voor vervoer van de teams naar Roemenie. Op zondag 14 oktober worden in de stad Cluj-Napoca, in het hart van Roemenie, de Dacia's verdeeld. Door een sleutel te kiezen kiest een team zijn auto. Bij de finish wordt het team eigenaar van de auto. Je mag hem dus houden! In Cluj-Napoca is op die zondag nog een korte proloog, waarna op maandag 15 oktober de eerste echte etappe start richting Budapest. In vijf dagen wordt teruggereden naar Nederland, waar op vrijdag 19 oktober de finish is in Zwolle.

Het zou geweldig zijn als die dag heel veel Daciarijders met hun Dacia in Zwolle aanwezig zijn. Over het evenement daaromheen binnenkort meer. Elke dag zijn er etappes en/of proeven waarmee punten verdiend kunnen worden. Het team dat de meeste punten vergaart, wint de rally. Overnachtingen zijn gezamenlijk. Met zijn allen gezellig napraten over de etappe dag! Er kunnen maximaal 20 teams meedoen. Elk team brengt minimaal 5.000 euro aan sponsorgeld mee. Van dit geld wordt de rally betaald en gaat een substantieel deel naar Kinder-Rijk.

Een team kan zich aanmelden door contact op te nemen via de mail of per telefoon. Het team krijgt dan een overeenkomst toegestuurd die z.s.m. getekend teruggestuurd moet worden. Bij inschrijving betaald elk team 1.000 euro aanbetaling. Een team bestaat uit maximaal 3 personen. Voor elke persoon extra geldt een toeslag van 750 euro voor de kosten. Het sponsorgeld kan bij elkaar gebracht worden door bedrijven het team te laten sponsoren of door allerlei andere manieren van sponsoring.

sleutel2Verder is er een digitale sponsor tool beschikbaar om geld in te zamelen, deze kan vrij gebruikt worden. Het is toegestaan om de auto's te beplakken met allerhande reclame. De organisatie van Sleutel13Rally zorgt voor een publiciteitscampagne met een groot off- en online bereik. Het staat de teams natuurlijk vrij om de pers zelf te benaderen.

De organisatie van de Sleutel13Rally zorgt voor:

  • Dacia's (worden eigendom van de teams)
  • Vervoer naar Roemenie
  • Verzekering van de auto's
  • Papieren van de auto's
  • Organisatie van de etappes
  • Bezemwagen
  • Hotels
  • Ontbijt en avondmaaltijd
  • Sponsor-toolkit
  • Publiciteit

Kinder-Rijk is nog volop bezig met de voorbereidingen voor de rally. Evenementenbureau Avalon zet de etappes uit. Voor de deelnemers worden de beste hotels geselecteerd en gecontroleerd. Verder is de organisatie in gesprek met een partner die de technische staat van de auto's kan controleren en de auto's wegklaar maakt (inclusief nieuwe banden). Ook is al een partner gevonden die mee gaat als technisch team, zodat onderweg ook kleine reparaties uitgevoerd kunnen worden.

De inschrijving loopt inmiddels al enige maanden, maar het maximum van 20 teams is nog niet bereikt. Vast staat al wel dat ook teams uit Roemenie zullen meedoen. Een presentatie bij de Dutch Business Club in Cluj heeft 3 nieuwe teams opgeleverd. Onder andere de Nederlandse consul in Roemenie zal meerijden! Daarnaast heeft ook een team van de universiteit van Cluj interesse getoond om mee te doen.

Inschrijven

Degenen die interesse hebben om als team aan deze rally deel te nemen, dienen zich zo snel mogelijk aan te melden door een mail te sturen naar info@sleutel13rally.nl of door te bellen met Raoul Veldink (06-26969222) of Gert IJszenga (06-53646574).

sleutel3


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.