Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Dacia in de belangstelling bij geenstijl.nl

29-01-2013
RichardMCV
Overig
0

Afbeelding Vandaag stond er eens een lekker verfrissend stuk over "ons" geliefd merk op de immer populaire website "geenstijl". Het stuk gaat over autodiefstal-statistieken. Als Dacia rijder moest ik toch wel lachen om de altijd vrolijke schrijfstijl aldaar.

Het artikel begint met de kop: Bijna niemand steelt ooit een Dacia. Nou, dan is in ieder geval bij mij de interesse gewekt.

Hieronder vind je een deel van het artikel:

GeenStijl Gouden Koets. Met vandaag: de autodiefstalstatistieken van 2012. Altijd interessant om te zien welke voertuigen het vaakst worden gejat door smerige graftiefuscriminelen. Of juist het minste. Check de volledige lijst in PDF. Bovenaan in de Top 10 staan de gebruikelijke merken als VW, BMW en Audi. Van die typische leasebakken waarvan de dagelijkse bestuurder het geen hol kan boeien wat er met de auto gebeurt. Maar wat ons het meeste opviel was dat Dacia’s bijna nooit worden gestolen! Dat zijn nog een cijfers die je als autofabrikant wil zien. Wie wil er nou niet een onsteelbare auto? OK, je rijdt als koper in een levensgevaarlijk stuk Roemeens triplex op wielen en thans in de lelijkste auto ooit vervaardigd in de automotive historie. Maar dan piekert er ook geen dief over om die veredelde scootermobiel onder je togus vandaan te pikken. Die boys hebben natuurlijk ook hun trots (behalve dan in Belgie). Volgens de diefstalcijfers uit 2012 van de stichting aanpak voertuigcriminaliteit worden Dacia’s door dieven gemeden als de builenpest. De Dacia heeft het op een na laagste diefstalrisico van alle Nederlandse automerken: 0.05%.

Bij een dergelijk artikel horen natuurlijk ook reacties. Hele horden houden dagelijks geenstijl in de gaten om maar zo snel mogelijk een wel of niet passende reactie te geven. Daarom hier even een paar van deze "uit het leven gegrepen" reacties:

  • Als je met een Dacia door een woonwijk rijdt, dan heb je veel bekijks en dieven hebben dat liever niet.
  • Als ik een autodief was, zou ik voor iemand met een Dacia een andere auto stelen.
  • Een Dacia meenemen is niet echt jatten. De eigenaar is geholpen en de dief is meteen gestraft.
  • Eigenlijk een win-win situatie.
  • Heerlijke auto, nooit mijn sleutels kwijt, ik laat ze er gewoon inzitten.
  • Dan maar iets meer verzekeringspremie. Er zijn grenzen.
  • Oww, leuk nieuws! Ik had al van de ADAC Pannenstatistiek begrepen dat m’n auto bijna niet stuk kan, word ie ook nog eens nauwelijks gestolen.

Al met al weer een leuk stukje vermaak zo op de avond. En… ik ben nog steeds blij dat ik in een Dacia rijd...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota