Dacia Duster

Dacia Logan MCV vanaf 11.990 euro

11-10-2013
Mike
Dacia Logan
0

prijzenDacia heeft de prijzen voor de nieuwe Logan MCV bekendgemaakt. De ruime stationwagen is er al voor prijzen vanaf 11.990 euro (incl. BTW en BPM). De Logan MCV heeft de grootste bagageruimte in zijn segment en biedt door de scherpe prijsstelling veruit de beste verhouding tussen ruimte en prijs. Bovendien vallen alle uitvoeringen dankzij de moderne, zuinige motoren ook in 2014 in de categorie van 20 % bijtelling. De nieuwe Logan MCV staat vanaf medio november in de showroom van de Dacia-dealers.

De nieuwe Dacia Logan MCV biedt net als zijn voorganger de grootste hoeveelheid binnenruimte in zijn klasse en dat voor een uiterst concurrerende prijs. De bagageruimte meet maar liefst 573 liter, terwijl de auto plaats biedt aan vijf personen. De achterbank is in delen neerklapbaar. Met de achterbank volledig neergeklapt heeft de bagageruimte een inhoud van maar liefst 1.518 liter. Het is zelfs mogelijk om objecten tot een lengte van 2,7 meter te vervoeren. Dit soort cijfers zijn in deze prijsklasse ongekend.

De ontwerpers hebben het interieur van de Logan MCV voorzien van vele handige opbergvakken niet alleen in de voor- en achterportieren, maar ook in het dashboard en in de bagageruimte. In totaal hebben de inzittenden maar liefst zestien liter opbergruimte tot hun beschikking.

Kopers van de Dacia Logan MCV kunnen kiezen uit twee motorvarianten: een benzine- (TCe 90) en een dieselmotor (dCi 90). Beide hebben een vermogen van 90 pk (66 kW). Dankzij deze schone motoren (de benzineversie heeft een CO2-uitstoot van 116 g/km, de dieselmotor 99 g/km) vallen zowel de benzine- als de dieselvariant ook in 2014 nog in de voordelige categorie van 20% bijtelling. Het gemiddelde verbruik is laag. De TCe 90 neemt genoegen met 5,0 l/100 km en de dCi 90 verbruikt slechts 3,8 l/100 km. Dat levert dus ook aan de pomp flinke besparingen op.

Dacia biedt de nieuwe Logan MCV aan in drie uitvoeringen: Ambiance, Laureate en Prestige. De standaarduitrusting van de Ambiance omvat onder meer ABS, ESC, dagrijverlichting en centrale portiervergrendeling. De Laureate voegt hier een radio met MP3, Bluetooth, USB-ingang en bediening op het stuurwiel en een boordcomputer aan toe. Verder is het interieur van de Laureate voorzien van diverse smaakvolle, chroomkleurige accenten. De topuitvoering is de Prestige, die voor een minimale meerprijs van 1.300 euro ten opzichte van de Laureate, voorzien is van veel extra's zoals het MEDIANAV multimedia- en navigatiesysteem, airconditioning, cruise control en parkeersensoren in de achterbumper. Zwarte lederen bekleding is optioneel.

Prijzen voor de nieuwe Dacia Logan MCV starten bij 11.990 euro (incl. BTW en BPM) voor de TCe 90 Ambiance. De dCi 90 Laureate (de dieselversie is er niet in Ambiance-uitvoering) is leverbaar voor 14.990 euro (incl. BTW en BPM). Beide motorvarianten zijn te bestellen vanaf 1 november en staan vanaf medio november in de showroom.

Prijzen

Prijzen

Prijzen

Prijzen


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.