Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Dacia Store Utrecht rekent zich rijk

30-05-2013
RichardMCV
Overig
0

Ruim een maand geleden was de feestelijke opening van de Dacia Store in Utrecht. Op 13 en 14 april opende men de deuren voor iedereen die kennis wou maken. Diverse mensen zijn er dan ook op af gekomen. Daciamodellen.nl was er uiteraard ook bij.

Naast de nieuwe modellen stond er ook een aantal occassions in de zaak. Deze zijn samen met de accessoires (die tijdens deze opening met korting werden aangeboden) onderwerp van dit artikel.

Tijdens deze opening viel namelijk wat op. En eerlijk gezegd, niet in positieve zin. Zo heb ik een aantal bezoekers gesproken maar ook mail ontvangen van bezoekers. Een aantal daarvan ging om de accessoire-prijzen, maar het meest opvallende was wel de prijs die berekend werd voor het rijklaar maken van de occasions. Het lijkt er namelijk op dat men zich rijk rekent.

Zo kreeg ik van Erik uit Vianen het volgende bericht: "In deze dure tijden moet ik goed op mijn geld letten. Daarom kijk ik uit naar een niet te dure auto. De opening van de Dacia Store bood mij een kans om eens diverse modellen bij elkaar te zien. De rode Logan MCV trok mijn aandacht. Toen ik het prijskaartje bekeek viel mijn mond echter open van verbazing. Men durfde voor deze auto voor het rijklaarmaken het formidabele bedrag van maar liefst 995,00 euro te vragen! belachelijk gewoon! Ik ben omgedraaid en weggelopen. Als het zo moet dan hoef ik geen Dacia..."

Dacia Store rekent zich rijk Van deze prijsstelling is uiteraard ook een foto (klik op de foto om deze te vergroten) aanwezig om te laten zien dat dit geen onzin is. In de officiele prijslijst van Dacia wordt hiervoor een prijs van 560,- danwel 690,- euro geadviseerd, afhankelijk van het model. Het verschil met de 995,- euro die de Dacia Store vraagt is dan wel enorm.

Voor de accessoires is het verschil minder. Tijdens de opening werden er op prijskaarten de volgende prijzen weergegeven: Spatlappen, alle modellen: 123,20 euro. Armsteun Lodgy: 310,36 euro, inclusief montage.

Over deze prijzen, en uiteraard ook de rijklaarmaakkosten, heb ik contact opgenomen met de Stam Groep waarvan de Dacia Store is. Zij hebben het volgende bericht gestuurd:

Geachte heer,

Hartelijk dank voor uw email.

Wat betreft de rode MCV daar kom ik graag even op terug, details van deze auto weet ik niet. Wat betreft de accessoires; wij hebben deze dagen 20% korting gegeven op alle accessoires en een aantal accessoires als voorbeeld genomen met daarbij een voorbeeld voor de accessoire die wij lieten zien. De prijzen die zijn weergegeven zijn in geval van de spatlappen niet geweest op alle modellen maar een spatlap voor dat specifieke model en uit mijn hoofd was dit voor de Sandero en dit zijn prijzen incl. montage. Idem geldt voor de middenarmsteun dit was voor de Dacia Lodgy en is ook incl. montage dus die prijzen kunnen niet vergeleken worden met de losse accessoire prijzen van andere partijen.

Ervan uitgaande dat de armsteun voor de Lodgy ongeveer dezelfde prijs heeft als de armsteun voor de andere modellen (Dacia Webshop, exclusief montage: armsteun Duster: 101,15 euro en armsteun Sandero 119,15 euro) is het verschil bijna 200 euro. Dit bedrag zou dan voor de montage van de armsteun zijn.

Hoewel men heeft aangegeven nog terug te komen op de torenhoge afleverkosten is dit tot op heden niet gebeurd.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota