Dacia Duster
Homepagina
Inloggen
Archief
Modellen
Wallpapers
Downloads
FAQ
Dacia's van leden
Historie
Lakkleuren
Fabrieken
Dealer-lijst
Terugroep-acties
Kleurplaten
Statuten
Voorwaarden
Privacy
Contact

Een Dacia voor de minder valide medemens

14-03-2013
RichardMCV
Dacia Dokker
0

Rolstoel in een Dacia (Met dank aan Eugene)

Bij de "oer" MCV heeft men er al eens de zaag in gezet. En niet zomaar... Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd ten voordele van de minder valide mensen onder ons. Want zeg nou zelf, wil je de hele dag maar binnen zitten op één plek?

De valide mensen onder ons vinden dat niet leuk maar dat geldt ook voor mensen die om welke reden dan ook minder goed ter been zijn. En dus is er van de Dokker een versie ontwikkeld waarin achterin makkelijk een rolstoel past.

Uiteraard zijn hiervoor diverse aanpassingen noodzakelijk. Niet alleen het onderstel wordt compleet aangepast; ook de laadvloer en bumper blijven niet origineel. Natuurlijk moet er ook een bevestigingssysteem worden aangebracht zodat de rolstoel op de plek blijft en dus ontbreekt dat systeem dan ook niet. Uiteraard is er ook voorzien in een inklapbare oprijplaat.

De transformatie is volledig ontworpen, ontwikkeld en getest volgens de specificaties van de fabrikant. Zonder afbreuk te doen aan de actieve veiligheid en passieve aanpassing heeft men gewoon een garantie van 3 jaar op onderdelen en arbeid.

Het ontwerp en de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn onderwerp van diverse studies geweest om tot een hoge mate van kwaliteit en afwerking te komen. Voor dergelijk transformaties zijn vaak innovatieve oplossingen nodig. De originele brandstoftank is gehandhaafd. De vloer is voorzien van een antislip-laag.

Er zijn drie varianten mogelijk:

  • Variant 1: geen achterbank. Op deze wijze passen nagenoeg alle soorten rolstoelen. Dit sluit aan bij het regelmatig gebruik.
  • Variant 2: 1 extra zitplaats rechtsachter.
  • Variant 3: met achterbank. Deze bank kan opgeklapt worden bij het vervoer van de minder valide mens; in het andere geval kun je met 5 personen nog steeds de auto gebruiken.

Overigens: Deze versie is vooralsnog niet leverbaar via de importeur. Hij wordt bij een speciale afdeling van Renault Frankrijk gemaakt. Deze afdeling bouwt diverse auto’s om, zoals de Logan MCV, Renault Kangoo, Master, Traffic, enz..


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.
Powered by Rovota