Dacia Duster

Helm op in de Duster

28-01-2013
RichardMCV
Dacia Duster
0

Sinds kort is "ons" merk ook leverbaar in England. En wat we eigenlijk in de rest van de wereld zagen bij de introductie zien we ook weer bij de engelsen. Ze gaan allerlei testen verzinnen om de Dacia's aan de tand te voelen.

Natuurlijk is hier niets mis mee, het kan hele leuke situaties opleveren. In dit geval hebben ze een Dacia Duster 4x4 en een Ginetta G40R het tegen elkaar laten opnemen. Men vroeg zich welke van deze twee het snelste was op een nat (en dus glad) circuit. De Dacia Duster beschikt hier over de welbekende 1,6 liter benzinemotor met 105 PK en is vierwielaangedreven; zijn concurrent in deze test heeft maar liefst 95 PK meer en is achterwielaangedreven.

Bij droog weer is dit natuurlijk een zinloze test. Dan is de sportwagen met 200 pk ruim in het voordeel. Maar onder deze omstandigheden wordt het anders. Met vierwielaandrijving heb je dan veel meer grip en een grote vermogen kan dan ook wel eens in je nadeel uitvallen. Op dit natte circuit kan de Duster de Ginetta aardig bijhouden, voornamelijk vanwege de aanwezig 4x4. Grappig om te zien in het filmpje is dat de bestuurder van de Duster er niet alleen in slaagt om de Ginetta in de buurt te houden, hij gaat met de duster af en toe zelfs driftend door de bocht...

De beide bestuurders zie je een helm dragen vanwege de test. Eerlijk gezegd verwacht ik daar niet veel toegevoegde waarde van aangezien het hier om twee auto's gaat die gewoon op straat zijn toegelaten en niet voorzien zijn van een rolkooi:


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.