Dacia Duster

Nieuw record voor Dacia

02-07-2013
RichardMCV
Evenement
0

Grand Pique Nique Frankrijk Afgelopen zondag vond er weer een nieuwe editie van de Grand Pique Nique plaats in Frankrijk. Dit is in grote lijnen hetzelfde als de Dacia Dag hier in Nederland, maar dan vele malen groter.

Dit keer boekte men een nieuw record: Maar liefst 15.000 toeschouwers uit heel frankrijk woonden deze dag bij. Ondanks dat het programma's maar een paar uur in beslag nam (10:00 t/m 17:00) hadden ze er de vele kilometers voor over om getuige te zijn van weer een fantastisch georganiseerd fenomeen. Een grote tegenstelling met het begin van het nieuwe Dacia. In eerste instantie werd het merk verguisd; heden is het niet meer weg te denken in vele landen. Een stijging van maar liefst 25% ten opzichte van 2012 geeft toch wel aan dat vele Dacia-rijders erg tevreden zijn over de auto.

Deze bijeenkomst werd gehouden in Haras de Jardy, in Marnes-la-Coquette, bij Parijs. Meer dan 3500 dacia's maakten hun opwachting; ruim 4000 kinderen waren hierbij aanwezig. Op het grote terrein werden diverse festiviteiten georganiseerd voor de kinderen.

Grand Pique Nique Frankrijk Maar Dacia pakte ook met andere zaken uit. Niet alleen de nieuwe Logan MCV was aanwezig, ook de nieuwe Dokker Pickup maakte zijn opwachting. Een voorproefje dus van wat Dacia Nederland ons zal laten zien bij de Dacia in september of oktober. De introductie van deze beide modellen zal ongetwijfeld voor Dacia Nedeland DE reden zijn geweest om de Dacia Dag uit te stellen.

Daarbij komt er nog een nieuwtje: De nieuwe Duster zal een behoorlijke facelift krijgen en verwacht wordt dat deze getoont zal worden op de beurs in Frankfurt. Deze wordt gehouden van 12 t/m 22 september. De nieuwe Duster wordt een stuk stiller en schoner, zo beloofd Dacia.

Dit houdt in dat Dacia Nederland met maar liefst 3 nieuwe modellen te voorschijn kan komen! Reden genoeg om de Dacia Dag uit te stellen lijkt me.

Ook deze Franse bijeenkomst mag dus weer een succes genoemd worden. Met zo'n enorme opkomst weet Dacia FR ondertussen een hele schare fans aan zich te binden. Laten we hopen dat met de komende meeting hier in Nederland ook het weer meespeelt en dat er natuurlijk veel bezoekers komen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.