Dacia Duster

Nieuwe Dacia Duster - robuuster dan ooit

28-08-2013
Mike
Dacia Duster
0

DusterDe nieuwe Dacia Duster die debuteert op de komende internationale autoshow van Frankfurt is vernieuwd en verbeterd. Hij behoudt de stijlkenmerken van de vorige versie, die verantwoordelijk zijn voor het succes van het model, maar de nieuwe Duster oogt nadrukkelijker als een 4x4.

Dacia heeft de voorzijde van de Duster vernieuwd. Het front is nu voorzien van een nieuwe opvallende grille en een nieuwe, lager geplaatste luchtinlaat. Ook zijn er nieuwe, dubbele koplampen met dagrijverlichting. Deze veranderingen verfraaien de uitstraling op de weg en benadrukken het robuuste, stoere SUV-karakter van de nieuwe Duster.

4x4-uitstraling [p]We zijn uitgegaan van de aantrekkingskracht en de proporties van de oorspronkelijke Duster. Kenmerken die de identiteit van de auto benadrukken, zoals de grille, hebben we opnieuw vormgegeven. We hebben ook de offroad- elementen van de auto benadrukt, terwijl we de voorzieningen die de Duster zon praktische auto maken, hebben behouden. De nieuwe Duster heeft een nog sterker karakter dan de vorige, maar zijn oorspronkelijke DNA is bewaard gebleven, aldus David Durand, directeur design voor Dacia.

Nieuwe dakdragers met het Duster-logo en geribbelde steunen benadrukken het SUV-karakter van de nieuwe Dacia Duster. Nieuwe lichtmetalen 16-inchwielen in de uitvoering Dark Metal, en Mud and Snow-banden verfrissen het profiel van de nieuwe Dacia Duster.

Chroom [p]De vernieuwde achterlichtunits sluiten aan op de nieuwe stijlelementen van de voorzijde, vooral door de toepassing van chromen elementen. Het verchroomde uitlaatsierstuk en de nieuwe aanduiding 4WD completeren de uiterlijke wijzigingen en geven de uitstraling van de nieuwe Dacia Duster een extra impuls.

Informatie, over de motoren en uitvoeringen van de nieuwe Dacia Duster, wordt op 9 september aanstaande bekendgemaakt, aan de vooravond van de IAA. Dacia Club Nederland zal op 10 september, tijdens de persdag van de IAA, op deze site live verslag doen vanaf de beursvloer.

Dacia Duster

Dacia Duster


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.