Dacia Duster

Nieuwe uitdaging voor de Dacia Lodgy

22-05-2013
RichardMCV
Dacia Lodgy
2

Dacia Lodgy Ondertussen rijden er al weer een behoorlijk aantal Lodgy's rond. En natuurlijk wordt de media weer in de gaten gehouden of er problemen naar boven komen. Maar Dacia heeft ondertussen een goede reputatie opgebouwd wat betrouwbaarheid betreft dus dat zit wel goed.

Dat wil echter niet zeggen dat er niets aan kan mankeren. Bij elk merk auto ontstaan er wel eens problemen of storingen en dus ook bij Dacia. Bij Autoweek gaan ze nu eens kijken wat er naar boven "komt drijven". Ze hebben nu de Lodgy met de 1.2 TCe motor als duurtester opgenomen in de vloot auto's die ze in gebruik hebben. Het komende half jaar krijgt de Lodgy het zwaar te verduren met een keur aan verschillende chauffeurs.

En dat was al direct te merken. Een van de Autoweek-chauffeurs presteerde het om de auto ondanks de aanwezige parkeersensoren toch tegen een muurtje te parkeren. Gewoon dom natuurlijk om niet te kijken waar je parkeert en volledig te vertrouwen op de sensoren.

Het meubilair wordt niet als uitmuntend beschouwd, zeker niet voor lange ritten. Dit is iets dat ook al over eerdere modellen werd gezegd. Gemakshalve wordt vergeten dat dit een subjectief iets is. Zelf rijd ik zonder een centje pijn als het nodig is in 1 keer naar Zuid Frankrijk waarbij alleen gestopt wordt voor het tanken. Na 1200 km stap ik nog steeds uit zonder me geradbraakt te voelen.

In de Autoweek van deze week staat een compleet artikel over de ingebruikname van de Lodgy als duurtester. Wat er echter aan opvalt is dat ze in een Ambiance-uitvoering rijden die niet voldoet aan de brochure die door Dacia wordt uitgegeven. Volgens deze lijst (uitgave februari 2013) is het namelijk niet mogelijk om het Media NAV systeem in de Ambiance-uitvoering te bestellen. Bij de Lauréate-versie is het optioneel en bij de prestige-versie is het standaard gemonteerd. Wellicht om de heren autojournalisten wat milder te stemmen? (zie opmerking in het autoweek-artikel).

We zullen afwachten wat er in het komende half jaar aan commentaar komt vanaf de redactie. De uitdaging is aangegaan...


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Avatar
Clublid
RichardMCV
02-07-2019 om 21:13

Dan zijn de kaarten inderdaad niet meer de jongste! Allereerst is het handig om de volgende website te bekijken: https://dacia.welcome.naviextras.com/index_nl.html

Hier kun je vinden welke stappen er nodig zijn om te updaten. Aan het softwarenummer te zien heb je een eerste generatie MediaNAV. Die heeft al als opvolger de MediaNAV II. En die is nu opgevolgd door de nieuwste versie met Android Auto en Apple Carplay. Dit zijn allemaal apparaten die hardwarematig verschillend zijn.

Je kunt dus NIET updaten naar de laatste versie. Als je een account maakt bij de genoemde website dan kun je na inloggen zien welke update er voor jouw systeem beschikbaar is.

Volg de beschrijving op de genoemde site en het wijst zich vanzelf.

Avatar
Anoniem
22-06-2019 om 10:01

Goedemorgen, ik ben in het bezit van een Lodgy (2013) sinds verleden week en merk dat de kaarten in de navigatie uit 2011 stammen. Ik wil dat bijwerken maar merk dat er eea aan de software moet gebeuren (aanwezig versie is 4.0.1 en build is 4.0.2). Kan ik die bijwerken naar 4.1.0 via de na een week lezen op internet hoe makkelijk of moeilijk het is eea bij te werken. Kan iemand hier iets over zeggen? Is dit een juist "forum" voor deze vragen? Ik zie wel een ontzettend enthousiast lid(beheerder). Verder een prima auto. met vriendelijke groet TonVo