Dacia Duster

Nissan Duster komt eraan?

01-01-2013
RichardMCV
Overig
0

Nissan Duster De naam Duster (door Google ook liefkozend "stofdoek" vertaald...) is wereldwijd bekend en het succes van deze auto is onverwacht hoog. Zelfs in Frankrijk en in Duitsland vind de auto gretig aftrek. In europa wordt deze met het Dacia-embleem verkocht; elders in de wereld, zoals in Zuid-Amerika en Azië, verschijnt het Renault-logo op de auto.

Het 4×4 systeem is afkomstig van Nissan. En Nissan is een merk dat in India meer bekend is dan Renault. Dit is dus de uitgelezen markt voor een Nissan's eigen versie van de Duster. Er zijn plannen bij Nissan om in 2014 een eigen versie op de markt te brengen van deze populaire SUV om ook een graantje mee te pikken.

Renault en Nissan werken al nauw samen bij diverse projekten dus dit is een logische voortzetting daarvan. Natuurlijk zal de Nissan Duster een eigen gezicht gaan krijgen. Niet alleen aan de voorzijde trouwens, ook de achterzijde wordt aangepakt zodat het beter past bij het imago van het japanse merk.

Net zoals de Renault Duster de luxere variant is van de Dacia Duster, zo zal dat bij de Nissan-versie ook het geval zijn.

Op dit moment is nog niet bekend of de Nissan Duster zich ook buiten de Indische markt zal gaan begeven, maar wel is zeker dat Europa alleen de Dacia versie zal houden. [p]Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het zou kunnen worden:

Afbeelding
Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.