Dacia Duster

Zo, weer terug van weggeweest

06-08-2013
RichardMCV
Overig
0

[image=collection,2013,Gendarmerie op vakantie met politie-auto,right]gendarmerie-op-vakantie-met-polite-auto.jpg[/image] Zo, de vakantie zit er weer op. Geheel verstoken van internet, tv, telefoon en radio was het een erg media-rustige vakantie.

Ondertussen zijn de Dacia’s van verschillende modellen niet meer te tellen in Frankrijk. Op elke hoek kom je ze tegen. De Witte Duster is echter wel favoriet. De Dokker heeft zich ook al laten zien. Maar ook de Logan Sedan kom je nog volop tegen. Ik kwam echter ook een “vreemde eend” tegen. Tijdens mijn bezoek aan de plaats Sarlat (Dordogne) kwam ik een Duste tegen in Gendarmerie-uitvoering. Volgens kenteken kwam deze echter niet uit de Dordogne (departement 24) maar uit Parijs (departement 75). Of meneer agent had problemen met de navigatie, of zou hij de auto mee hebben op vakantie?

Zelf heb ik tijdens deze vakantie van 4 weken net geen 6000 km gereden; een record voor mij tijdens de vakantie. Mijn MCV heeft hier geen enkele moeite mee gehad. Wel heb ik gemerkt dat de einddemper nu aan vervanging toe is na 6 jaar en net geen 100.000 km. De demper rammelt er nu lustig op los; een babyrammelaar zou er jaloers op worden. In het binnenste zitten schotjes los.

Logan MCV ingepakt tegen hagel Af en toe mag men ook geluk hebben. Velen onder jullie zullen in het nieuws ongetwijfeld hebben gehoord van de hagelstenen ter grootte van tafeltennisballen die in Frankrijk gevallen zijn. Op slechts enkele km afstand van waar ik verbleef kwam deze bui langs. Hoewel ik gewaarschuwd was door onze franse buren en de auto zo goed mogelijk is gepakt stond was dit waarschijnlijk niet voldoende geweest tegen het natuurgeweld. Maar gelukkig bleek dat de bui langsdreef.

Maar nu wordt het weer tijd om alle emails te gaan doornemen die ik heb mogen ontvangen tijdens mijn vakantie. Deze zullen waar nodig zo spoedig mogelijk beantwoordt gaan worden.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.