Dacia Duster

1 miljoen Dusters!

11-04-2014
Mike
Dacia Duster
0

global

Sinds de lancering vier jaar geleden zijn er 1.000.000 Dusters verkocht. De miljoenste Duster is een Renault Duster en werd gemaakt in de fabriek in Curitiba, Brazilie, en zal ook aan een klant in Brazilie geleverd gaan worden. De Duster wordt inmiddels in vijf fabrieken wereldwijd gebouwd: Pitesti in Roemenie, Curitiba in Brazilie, Evigado in Colombia, Moskou in Rusland en Chennai in India. De Duster wordt verkocht in meer dan 100 landen.

De Duster is een van de best verkopende modellen van de Renault groep. Dankzij de Duster kan Renault nieuwe markten aanboren. Daarnaast kan Renault met de Dacia Duster, zoals deze in Europa verkocht wordt, nieuwe klanten aantrekken dankzij de goede styling en de terreinmogelijkheden, voor de zeer aantrekkelijke prijs.

Wereldwijd zijn er wel wat verschillen tussen de Dusters. In Rusland wordt de Duster verkocht als speciaal voor extreme koude aangepaste versie. In Brazilie is de Duster verkrijgbaar als flex-fuel versie, en in India is de Duster rechtsgestuurd en met een speciaal interieur te koop.

De grootste afzetmarkt is Rusland. Sinds de lancering zijn daar 151.633 Renault Dusters verkocht. Op de tweede plek vinden we Frankrijk, waar de Dacia Duster 145.612 exemplaren aantikt. In Brazilie, waar de miljoenste Duster van de band rolde, zijn 117.303 Renault Dusters verkocht, en in India 85.974. De top 5 wordt compleet gemaakt door Duitsland met 70.159 verkochte Dacia Dusters.

In 2013 werden maar liefst 376.000 Dusters verkocht.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.