Dacia Duster

Dacia blijft groeien

04-03-2014
Joost
Overig
0

Daciaalles

Dacia geniet een steeds grotere populariteit in Europa. [/b]Sinds het merk in 2004 de Logan op de markt bracht, zijn al meer dan 2,7 miljoen Dacia's verkocht. De afgelopen twee jaar tijd is het volledige gamma vernieuwd. De nieuwe modellen hebben een uitgesproken design en moderne motoren. Veel kennis en techniek komt van de Alliantie Renault-Nissan. De nieuwste generatie Dacia modellen, zoals de Dacia Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV, Lodgy, Dokker en Duster, zijn de komende twee weken te bewonderen op de Autosalon van Geneve. Dacia groeide in 2013 met 19,3 % en verkocht zo'n 430.000 voertuigen.

In Nederland groeide Dacia met 34 % en verkocht ruim drieduizend voertuigen. Het marktaandeel in Nederland steeg hierdoor met 49 % ten opzichte van het jaar ervoor. Door uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Cyprus en Malta is Dacia nu vertegenwoordigd in 43 landen. Het merk staat zestiende in de ranglijst van bestverkochte automerken in Europa. In Frankrijk staat Dacia zelfs op de vijfde positie. Ook op het gebied van social media maakt Dacia grote stappen. In november 2013 verwelkomde Dacia de miljoenste fan op Facebook. In Nederland telt Dacia ruim 25.000 fans op Facebook.

[b]De volgende generatie

In maart 2012 was de Lodgy het eerste model van de tweede generatie Dacia's, gevolgd door Sandero, Dokker, Logan MCV en de nieuwe Duster. Alle modellen hebben hetzelfde herkenbare familiegezicht en delen het Dacia DNA: een ongekende verhouding tussen ruimte en prijs. Het interieur heeft een moderne uitstraling gekregen en sluit goed aan bij het exterieur, en Dacia biedt nu keuze uit twee volledig nieuwe multimediasystemen. Dacia Plug and play Radio is een -audiosysteem, met Bluetooth functionaliteit, CD/MP3- speler, jackplug- en USB-aansluiting. Wie een uitgebreider systeem wenst, kan kiezen voor het MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem. Dit systeem omvat een 7-inch touchscreen met navigatiesysteem en heeft een intuitieve bediening.

Herziene, zuinig motoren

Ook onderhuids hebben er verbeteringen plaatsgevonden. Dacia heeft het motoren aanbod onder handen genomen en biedt zuinige turbobenzinemotoren met een cilinderinhoud van 0,9 tot 1,2 liter en een dieselmotor met een inhoud van 1,5 liter. Het verbruik en de CO2-uitstoot is dankzij de nieuwe benzinemotoren fors verlaagd. Om het vertrouwen in deze techniek uit te drukken, biedt Dacia op alle modellen drie jaar of 100.000 kilometer garantie.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.