Dacia Duster

De populairste Dacia’s op de tweedehands markt

06-10-2014
Joost
Overig
0

Onderstaand artikel is een gastbijdrage van Peter Zuidema van Autoscout24

Autoscout24Dacia is nu al een flinke tijd op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Inmiddels zorgt dit er voor dat er ook een groot aanbod van tweedehands Dacia's is. Autoscout24 selecteerde op basis van eigen data de top vijf Dacia's als tweedehands auto op dit moment.

Deze extreem goedkope SUV is mateloos populair in ons land. Dat is niet verwonderlijk, want hoewel de Duster geen luxueuze auto is, rijdt deze erg fijn, met soepele motoren en een trekgewicht van 1500 kilogram. De bagageruimte is enorm groot. Het enige minpuntje is dat er geen (optionele) parkeerhulp verkrijgbaar is op deze grote auto.

Lekkere simpele auto, gebaseerd op de oude Renault Clio, zonder storingsgevoelige elektronica. De motoren zijn prima, al is de 1.4 benzineversie ietwat karig als je mee wilt komen in het verkeer. Neem wel een paar reservebobines mee. Deze willen nog wel eens kapot gaan, maar zijn ook door iemand met twee linkerhanden in een handomdraai vervangen.

Ook een no-nonsense auto, die bovendien zeer zuinig is en een CO2-uitstoot heeft van slechts 120 gram per kilometer waarmee hij een A-label verdient. De iets duurdere Laureate-uitvoering komt met tal van extra's als navigatie, cruise control en lichtmetalen velgen. Voor deze prijsklasse krijg je daarmee een ongekende uitrusting. Minpuntjes zijn de indirecte besturing en de allesbehalve soepele schakelbak.

De Dokker is veel meer dan een kleine bestelwagen. Je kunt er namelijk gemakkelijk een paar stoelen en banken in plaatsen, waarmee je de bedrijfsauto omtovert in een ruime familiewagen. Ideaal dus voor ondernemers die geen geld willen uitgeven aan een tweede auto. De Dokker is zuinig, heeft een verbluffend goede wegligging en stuurt lekker direct. Bovendien is de auto heel stil, hetgeen bijzonder is voor een bestelauto.

De nieuwe MPV van Dacia is verkrijgbaar als vijf- en als zevenzitter. De zevenzitter heeft een extra achterbank, die ruim voldoende beenruimte geeft. Hoewel de auto slechts 4,50 meter lang is, biedt deze een zee aan ruimte. Deze auto zullen wij steeds vaker op de weg tegenkomen. Ben je op zoek naar een occasion? Bekijk dan de website.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.