Dacia Duster

Op vakantie met de Dacia Stepway en caravan

02-07-2014
Joost
Overig
0

Van Henk en Aukje van der Star ontvingen we bijgaand artikel voor plaatsing op onze website.

Even wat ervaringen tijdens onze vakantie in Zweden.

Wij zijn in het bezit van de Dacia Stepway en de caravan Caravalair Palma Silver 375 TD (495KG leeg). Deze combinatie rijdt perfect moet ik zeggen.

vakantie in Zweden

We vertrokken vanuit Amsterdam en gingen via Nieuwerschans de grens over naar Bad Berenska in het noorden van Duitsland. De dag erna doorgetrokken naar Denemarken over de brug Grote Belt naar Kopenhagen. Kopenhagen natuurlijk bezocht (Fietsen waren mee).

Daarna de tunnel en brug over naar Zweden. Via Hoor, Linkoping en Trollhatan naar Gotenburg gereden. Uiteindelijk vanuit Gothenburg met de boot naar Kiel en daarna weer terug naar Nederland. In 3 weken tijd zo'n 2300km gereden met deze combinatie. In Zweden mag je maar 70 km rijden op de wegen, dat doe je in de 4de versnelling, hoofdzakelijk rond de 2300 toeren. In de 5de versnelling zit je rond de 1900 toeren, net iets te laag en de motor bromt dan nogal.

Trekkracht is meer dan voldoende met deze combinatie. De wegen zijn heel rustig in Zweden dus van de cruisecontrole kon ik dankbaar gebruik maken. In de vierde versnelling bij 70 km per uur weinig geluid in de auto. Kortom meer dan tevreden over deze Dacia Stepway.

Een geslaagde vakantie en een fijne auto.

Voor herhaling vatbaar.

Groet Henk en Aukje van der Star.

[p]vakantie in Zweden

vakantie in Zweden

vakantie in Zweden


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.