Dacia Duster

Puzzelrit Bochane en Dacia Club Nederland

26-05-2014
RichardMCV
Evenement
0

Puzzelrit Nijmegen 2014 Bij het organiseren van een puzzelrit komt heel wat kijken. Naast een hoop plezier tijdens het uitzetten van de tocht kost het ook veel tijd. En dan maar hopen op goed weer. Ik heb zo het vermoeden dat de Dacia Club hierover afspraken heeft gemaakt met Helga van Leur want iedere keer is het weer raak. Een schitterende dag, niet te heet en toch zonnig viel ons ten deel.

Na een rit van 120 kilometer kwam ik met mijn gezin om 10:00 uur aan bij Autobedrijf Bochane in Nijmegen, het vertrekpunt maar ook de finish. Al gauw werd het een 'lekkere' drukte; in totaal verschenen 27 Dacia's aan de start.

Puzzelrit Nijmegen 2014 Onze rit begon om 11:01 uur (Als je met een redelijk aantal auto's een dergelijke rit gaat rijden is het verstandig om op een tijdschema te vertrekken). Nadat het puzzelformulier aan ons werd uitgereikt door Joost konden we op pad gaan. Net als voorgaande jaren gaan we stoppen zodra het vertrekpunt nauwelijks uit zicht is om eerst het formulier eens door te lezen om in ons op te nemen wat ons te wachten staat.

De tocht voerde ons voornamelijk door het landschap ten Zuid-oosten van Nijmegen. En omdat Nijmegen nou eenmaal niet ver van de grens ligt, passeerden we ook de grens en gingen Duitsland in. Aan de vraagstellingen in het formulier was wel te merken dat het gezellig moet zijn geweest tijdens het uitzetten. Niet alleen eenvoudige vragen maar ook cryptische vragen moesten worden beantwoordt. Dat heeft bij ons in de auto menige discussie uitgelokt.

Puzzelrit Nijmegen 2014 Na een tocht van ruim 90 km (we zijn een paar keer omgedraaid) arriveerden we dan toch om 16:00 uur weer op ons vertrekpunt aan de Winkelsteegseweg in Nijmegen. Deze 90 km hebben we in 5 uur afgelegd dus we hebben een gemiddelde van 18 km/uur gehaald. Na het inleveren van het puzzel-formulier bij de organisatie was het tijd voor wat drinken en gesprekken met andere deelnemers.

Tegen 16:45 uur was de organisatie zover dat de prijsuitreiking kon gaan plaatsvinden. Ondertussen was het nog steeds mooi weer dus de uitreiking kon buiten plaats vinden. Daar bleek wel dat de 1e, 2e en 3e plaats heel dicht bij elkaar lagen met het aantal behaalde punten. Plaats 3 had een score van 73 punten, plaats twee had 74 punten, en de eerste plaats werd (door mij) gehaald met 77 punten van de maximale score van 100 punten.

Aansluitend werd de mogelijkheid geboden om de dag gezellig af te sluiten met een warme hap en een drankje.

Eigenlijk rest mij nu niets anders dan de organisatie (Mike, Peter, Joost en Wim) bij deze nogmaals te bedanken voor deze perfect geregelde dag.

Hieronder vind je een verzameling van foto's op willekeurige volgorde die gemaakt zijn gedurende de dag (klik op een foto om deze te vergroten):

Laatste opmerking:

Hoewel de dag perfect gelopen is, was er toch een klein schaduwpuntje. Toen tijdens de prijsuitreiking bleek dat wij alle vier Dacia-stickers hadden gespot, was er achter mij iemand die riep: 'hij wist natuurlijk de antwoorden al'. Net als alle andere deelnemers moeten wij zelf de oplossingen aandragen en moeten wij dezelfde moeite doen om een hoge score te halen. Er is geen sprake van enige voorkennis in welke vorm dan ook. De tocht wordt uitgezet door de organisatie en deze doet hierover geen enkele mededeling aan anderen.


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.