Dacia Duster

Puzzelrit Munsterhuis en Dacia Club Nederland

21-09-2014
RichardMCV
Evenement
0

Dacia Dag

Puzzelrit Munsterhuis 2014Helaas hebben we dit jaar geen Dacia Dag die georganiseerd wordt vanuit Dacia NL. Meestal gebeurt dat in mei of juni. In plaats daarvan hadden we al een puzzelrit. Om de ontstane leegte op te vullen is besloten om een tweede puzzelrit te organiseren.

Dacia Club Nederland heeft hiertoe in samenwerking met Munsterhuis Dacia (Hengelo Ov.) een route uitgestippeld die ons door het schitterende landschap van Oost-NL voerde.

Munsterhuis

Voor mij betekende dat een thuiswedstrijd aangezien het voor mij maar 15 minuten rijden was naar het ontvangst- en vertrekpunt. Gedurende de dag bleek echter dat de route mij naar plekken voerde die ik niet kende. Munsterhuis Dacia is gevestigd in een uniek pand. Dacia deelt hier de ruimte met merken zoals Masarati, Jaguar, en Ferrari. (als je dan toch niet kunt kiezen uit de verschillende Dacia's dan heb je in ieder geval nog een paar merken bij de hand voor je 2e keus).

Puzzelrit Munsterhuis 2014Met een afstand van ongeveer 100km was dit een hele mooie tocht. Vanuit Hengelo reden we onder andere via Oele, Delden, Ypelo, Enter, Rijssen, Nijverdal, Daarle, Almelo, Mariaparochie, Zenderen over asfalt, grind en zandpaden (modderpaden) weer terug naar Hengelo om ons weer te melden. Op één van de paden was zoveel modder dat de meeste deelnemers hiervan wel een deel meenamen op hun auto ondanks dat ze voorzichtig reden. Ik had mijn auto niet schoongemaakt voor de puzzelrit (gezien mijn ervaringen bij eerdere ritten) en besloot om er vol door heen te gaan. Resultaat: de modder lag nog op het dak van mijn MCV! Zou er een prijs voor de vuilste auto worden gegeven dan zou ik ruimschoots winnen.

Buffet

De dag werd afgesloten met een gezellig gezamenlijk buffet bij Munsterhuis waarna vervolgens de uitslag bekend werd gemaakt. Ondanks de thuiswedstrijd voor mij zat ik niet eens bij de laatste 5, helaas.

Hieronder volgen foto's van deze dag (willekeurige volgorde):

Uiteraard rest me nu niets anders dan na een geslaagde dag niet alleen de deelnemers te bedanken maar ook zeker de organisatie. Een dergelijke dag is zeker voor herhaling vatbaar!


Je moet Inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Er zijn geen reacties geplaatst op dit artikel.